Ben je op zoek naar een nieuw abonnement en hecht je veel waarde aan goedkoop bellen of onbeperkt bellen? OnlySim laat zien waar je op moet letten.

1. Kies het juiste abonnement

goedkoop bellenAllereerst zijn er diverse (virtuele) providers die bundels bieden met weinig belminuten, sms’jes en MB’s. Vaak zijn die goedkoop en gericht op gebruikers die relatief weinig gebruikmaken van hun smartphone. Ideaal als je goedkoop uit wilt zijn, maar als je over je limiet gaat en bijvoorbeeld bovengemiddeld veel telefoneert, kunnen de kosten hoog oplopen.

Maak daarom vooraf een inschatting van hoeveel je maandelijks denkt te gaan bellen. Je kunt de app van je provider gebruiken om in kaart te brengen hoeveel je momenteel ongeveer belt. Ga ook na of er sprake is van buitenbundelkosten en wat je moet betalen als je per ongeluk meer minuten verbruikt. Sommige providers hebben geen buitenbundelkosten; handig als je hoge rekeningen wilt voorkomen.

2. Onbeperkt bellen

Daarnaast zijn er diverse providers in Nederland die een sim only met onbeperkt bellen aanbieden. Je betaalt dan een vast bedrag per maand voor de databundel en krijgt de belminuten en sms’jes er gratis bij. Dit soort sim only’s zijn vaak wel iets duurder, maar als je een grootverbruiker bent die dagelijks in de weer is met zijn smartphone, is het aan te raden om voor een uitgebreider pakket te gaan. Benieuwd naar het huidige aanbod? Check dan ons overzicht met de beste sim only aanbiedingen van dit moment.

3. Belbundel of bel-app?

Er zijn tegenwoordig diverse zogeheten VoIP-apps die je laten bellen via je (mobiele) dataverbinding. Met bijvoorbeeld WhatsApp, Skype en Viber heb je geen belminuten nodig om toch in contact te blijven met familie en vrienden. Uiteraard moet je dan wel beschikken over een dataverbinding over een wifi-, 3G- of 4G-verbinding.

 

Een wifi-verbinding is aan te raden; de belkwaliteit is dan het hoogst en de minuten dat je telefoneert gaan niet af van de eventuele databundel. Het voordeel van VoIP-apps is dat je ook kosteloos in het buitenland kunt bellen, mits je verbonden bent met wifi of beschikt over een databundel voor het buitenland.

4. Goedkoop bellen in het buitenland

Ga je naar het buitenland, dan is het slim om vooraf te checken hoe het zit met jouw abonnement in het buitenland. Moet je extra betalen om te bellen in het buitenland, of is er een bundel die je kunt inschakelen voor goedkoop bellen in het buitenland? De voorwaarden en tarieven kunnen verschillen, dus check even op de website van je provider hoe het hiermee zit. Zo voorkom je onverwacht hoge kosten voor bellen in het buitenland.