Het is zowel met een Android-toestel als iPhone mogelijk om je mobiele verbinding te delen via een wifi-hotspot. Zo kun je laptops, tablets en andere smartphones met het internet verbinden. OnlySim laat je zien hoe het werkt.

Je wifi-hotspot instellen

Het instellen van een wifi-hotspot is doodeenvoudig en kan heel handig zijn, bijvoorbeeld als je gewone internetaansluiting het niet doet. Hieronder laten we je zien hoe je het op je smartphone instelt. Volg het onderstaande stappenplan voor Android of iPhone.

Wifi-hotspot op Android

wifi hotspot instellen

  1. Open de Instellingen-app, ga naar ‘Draadloos en netwerken’;
  2. Kies voor ‘Persoonlijke hotspot’;
  3. Vul een naam, wachtwoord en beveiligingsmethode in. Zorg dat je een goed wachtwoord invult dat moeilijk te raden is;
  4. Tik op de schakelaar om je hotspot te activeren. Vervolgens zie je in de statusbalk bovenin of je netwerk actief is.

Na het activeren duikt je hotspot onder de door jou gekozen naam op in de lijst op je laptop of tablet. Let wel op: schakel de hotspot uit als je deze niet meer gebruikt. Het aanhouden van de wifi-hotspot kan aardig wat van je accu opmaken.

Wifi-hotspot op iPhone

wifi hotspot instellen

  1. Open de Instellingen-app en tik op ‘Persoonlijke hotspot’;
  2. Zet de schakelaar achter ‘Persoonlijke hotspot’ op groen;
  3. Vul bij ‘Wifi-toegang’ een wachtwoord in om je hotspot te beveiligingen.

Op je laptop of tablet duikt je wifi-hotspot vervolgens op (met de naam van je iPhone), waarna je kunt verbinden met je ingestelde wachtwoord. Net zoals op Android is het verstandig om de hotspot uit te schakelen na gebruik, om de accu van je iPhone te sparen.

Bij het gebruik van een wifi-hotspot moet je wel op je datagebruik letten. Als je langere tijd met je laptop of tablet op je mobiele verbinding zit, kan het aardig wat MB’s kosten. Schakel dus op tijd terug naar een normale internetverbinding om te voorkomen dat je buiten je bundel gaat.

Ben je vaak afhankelijk van je wifi-hotspot? Dan is een sim only met onbeperkt internet misschien iets voor jou. In onze prijsvergelijker zet je eenvoudig het meest actuele aanbod naast elkaar, zodat je nooit teveel betaalt voor wat je nodig hebt.

→ Lees ook: In 6 stappen data besparen met je iPhone of Android