Met een iPhone of Android kun je een wifi-hotspot maken. Handig als je op een ander device gebruik wilt maken van de dataverbinding van je smartphone. OnlySim laat zien hoe je dat doet.

Wifi-hotspots zijn ook thuis te gebruiken, als je bijvoorbeeld even zonder internet zit. Let wel op dat je door het gebruik van een hotspot sneller door je mobiele databundel heengaat. Zorg dus dat je over genoeg MB’s beschikt en stel een datalimiet in om hoge kosten te voorkomen. Daarnaast kun je een sim only met onbeperkt internet overwegen, zodat je je nog zorgen hoeft te maken over je datagebruik.

iphone hotspot makenWifi-hotspot maken op de iPhone

  1. Open de Instellingen-app en ga naar ‘Mobiel netwerk’;
  2. Tik onderin op ‘Persoonlijke hotspot’ en zet de functie aan door op het schakelaartje te drukken;
  3. Voer bij ‘Wi-Fi-toegang’ een wachtwoord in om je persoonlijke hotspot te beveiligen.

De wifi-hotspot is nu geactiveerd en klaar voor gebruik. Op je laptop (of ander apparaat) zie je nu het wifi-netwerk ‘iPhone van XXX’ verschijnen. Maak verbinding en voer het gekozen wachtwoord in om de wifi-hotspot te gebruiken.

Vergeet niet om de persoonlijke hotspot na gebruik uit te schakelen, anders loopt de accu van je iPhone sneller leeg.

Wifi-hotspot maken op Android

  1. wifi-hotspot makenGa op je Android naar ‘Instellingen > Meer > Tethering en mobiele hotspot’ . De naam van de menu-opties kan per toestel verschillen;
  2. In ‘Tethering en mobiele hotspot’ dien je een naam, wachtwoord en beveiligingsmethode te kiezen. Kies een herkenbare naam en sterk wachtwoord;
  3. Wanneer je de hotspot vervolgens activeert, zie je in de notificatiebalk een speciaal icoontje. Hiermee check je in één oogopslag of de mobiele internetverbinding door andere apparaten gebruikt kan worden.

En zo simpel is het! Vergeet ook op je Android niet om de mobiele  wifi-hotspot na gebruik uit te schakelen om te voorkomen dat je accu sneller leegloopt.

Datagebruik bijhouden

Als gezegd is het tijdens het gebruik van een wifi-hotspot belangrijk om je datagebruik bij te houden. Zorg dat je niet teveel MB’s verbruikt en op tijd weer terugschakelt naar een normale internetverbinding. Overigens kun je op zowel iOS als Android je datagebruik bijhouden. Op de iPhone doe je dat door naar ‘Instellingen > Mobiel netwerk’ te gaan en naar beneden te scrollen. Hier zie je vervolgens je mobiele datagebruik en kun je per app instellen of ze gebruik mogen maken van je 3G- of 4G-verbinding.

Op een Android-toestel check je je datagebruik door naar ‘Instellingen > Datagebruik’ te gaan. Hier zie je precies hoeveel MB’s je hebt verbruikt en kun je ook een datalimiet instellen.

Er zijn ook verschillende sim only-abonnementen waarbij je iedere maand je databundel kunt aanpassen. Bij een T-Mobile only sim-abonnement  kun je al je bundels maandelijks omhoog of omlaag aanpassen. Zo  voorkom je dat je betaalt voor zaken de je niet gebruikt, of dat je wordt geconfronteerd met hoge buitenbundelkosten.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de beste Sim Only tips , om nog meer uit je smartphone te halen!