Heb je een nieuw sim only-abonnement? Wacht dan even met het in de prullenbak gooien van je oude simkaart. Er kunnen namelijk nog gegevens op staan. In deze tip lees je er alles over.

Wat staat er op mijn simkaart?

Vroeger werden simkaarten vaak gebruikt om berichten op te slaan, maar die tijd ligt inmiddels ver achter ons. Er worden geen apps, video’s en foto’s opgeslagen, al kun je er wel handmatig gegevens op zetten. Dat wil dus niet zeggen dat een simkaart altijd helemaal leeg is. Vaak wordt de opslagcapaciteit van het kaartje nog benut om contacten op te slaan.

Heb je een nieuw sim only-abonnement gekocht, dan raden we aan om even te kijken of bijvoorbeeld contactpersonen op je simkaart staan. Is dit het geval, zet ze dan over naar je smartphone. Dat kan via de instellingen van je smartphone (die per toestel verschillend zijn) of door je telefoon even aan een computer te koppelen.

Staan er contacten op mijn simkaart?

Op een Android-toestel kun je via de Contacten-instellingen zien of er gegevens op de simkaart staan. Is dit het geval, dan kun je via de instellingen ervoor kiezen om ze te importeren naar het interne geheugen van je smartphone.

Op een iPhone ga je naar de Instellingen-app en kijk je bij Accounts. Daar kun je via ‘Importeer simcontacten’ de contacten die op de kaart staan naar het interne geheugen van de iPhone importeren. Heb je dat gedaan, dan kun je de simkaart veilig verwijderen.

We raden aan om dit altijd even te controleren, want op die manier hoef je niet opnieuw alle nummers in je telefoon te zetten als je overstapt op een nieuwe simkaart. Meer weten over hoe een simkaart activeren werkt? Check dan onze tip.