Of je nu een Android of iPhone gebruikt, je kunt er hoe dan ook mee videobellen. In deze tip laten we zien hoe het werkt, en wat de beste diensten hiervoor zijn.

Iemand bellen kan praktisch en gezellig zijn, maar waarom zou je de frontcamera van je smartphone tegen je oor drukken? Die kun je immers prima gebruiken om een videogesprek met de ander te voeren. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste app downloaden.

Videobellen met je smartphone: deze app maakt het makkelijk

Om het zo makkelijk mogelijk te maken, en ervoor te zorgen dat je met alle soorten smartphones kunt videobellen, slaan we Apples FaceTime bewust over in dit artikel. Hiermee kun je namelijk prima naar iPhones bellen, maar niet naar iemand met een Android-toestel.

Daarom raden we zowel voor iOS als Android gebruikers Google Duo aan. Deze app maakt het namelijk wel erg gemakkelijk om te beginnen met videobellen. Na het downloaden van de gratis app vul je je nummer in en krijg je verificatiecode opgestuurd. Vul deze in en je kunt direct beginnen.

Je hebt dus geen Google-account nodig om Duo te gebruiken. Door Duo toegang te geven tot je adresboek wordt er meteen gekeken naar de mensen die je kent die de app al gebruiken.

Google heeft Duo bewust zo simpel mogelijk gehouden. Je tikt op de naam van iemand om hem of haar te bellen, waarna het volledige scherm gevuld wordt door de video van de persoon. Je kunt jezelf in een klein bolletje in de onderhoek zien. Handig om even te checken of je haar nog wel goed zit.

Duo streamt video met een maximale kwaliteit van 720p, wat ruim voldoende voor een scherp videogesprek. Bovendien schaalt de app de kwaliteit zelfstandig terug als je verbinding niet goed is, zodat je ook kunt videobellen als je even geen best bereik hebt.

→Download Google Duo in de App Store ( link ) of de Google Play Store ( link )