Je hebt het einde van de maand weer bereikt en je nieuwe bundels gaan bijna weer in. Maar je zit krap met je bundels en wilt buitenbundelkosten graag voorkomen. OnlySim legt uit hoe je dat doet.

Buitenbundelkosten kan je makkelijk voorkomen

Het is natuurlijk vervelend als je aan het einde van de maand net te weinig MB’s of minuten hebt. Alweer zuinig aandoen terwijl dat eigenlijk helemaal niet hoeft. Deze tips zorgen ervoor dat je makkelijk buitenbundelkosten kunt voorkomen.

Bellen en sms’en

Het komt waarschijnlijk vaker voor dat je over je databundel heen gaat, dan over je bel- en smsbundel. Toch kun je ook je bel- en smsbundel overschrijden. Als je een kleine bundel hebt, let dan goed op als je veel belt of sms’t. Zo kun je je verbruik binnen de perken houden door te bellen via het internet. Als je belt via internet gaan er geen minuten of sms’jes van je bundel af.

Daarnaast bieden veel providers tegenwoordig de mogelijkheid om je bundels tussentijds aan te passen. De nieuwe bundels gaan dan op de eerste dag van de nieuwe maand in. Als je weet dat je vaak meer gebruikt dan je bundels groot zijn, is dit een handige oplossing. Zo voorkom je toekomstige buitenbundelkosten.

belplafond instellen

Let ook altijd goed op wat de regels voor bellen in of naar het buitenland zijn bij je provider. Bij sommige providers kost het je niets extra, maar andere providers rekenen hier wel extra kosten voor. Check het voor de zekerheid even bij je provider voordat je je zus in Thailand belt, of je zelf op vakantie gaat.

Databundel

Wat je misschien niet weet, is dat je per app kunt checken hoeveel data je verbruikt. Wat kost bijvoorbeeld het kijken van een korte YouTube-video of het plaatsen van een foto op Instagram? Als je dan dreigt je databundel te overschrijden, dan weet je welke dingen je beter via wifi kan doen.

buitenbundelkosten voorkomen

Om buitenbundelkosten te voorkomen, is het ook handig om apps af te sluiten wanneer je ze niet gebruikt. Onopgemerkt kunnen apps op de achtergrond blijven draaien en MB’s van je databundel verbruiken. Dat is zonde. Daarnaast is het raadzaam om een datalimiet in te stellen. Je krijgt dan een melding van je telefoon als je het limiet hebt bereikt. Dan weet je dat je even rustig aan moet doen.

De meest voor de hand liggende manier om buitenbundelkosten te voorkomen is het gebruiken van wifi. Zorg dat je zoveel mogelijk de wifi-netwerken om je heen gebruikt zodat je je databundel niet hoeft te gebruiken. Let echter wel op dat je veilige wifi-netwerken, zoals wifi van thuis of op je werk gebruikt, in plaats van openbare wifi-netwerken. Probeer zoveel mogelijk de gevaren van een openbaar wifi-netwerk te beperken voor jezelf zo veel mogelijk te beperken.