Wil je telefoonnummers in het geheugen van je smartphone, of in een cloud opslaan in plaats van op je simkaart? Nummers verplaatsen vanaf je simkaart is zo geregeld. In deze tip lees je hoe je dat doet.

Telefoonnummers van simkaart verplaatsen

Als je wisselt van provider of om een andere reden een nieuwe simkaart hebt, is het belangrijk dat je contacten die nog op je oude simkaart staan, overzet. Daarnaast is het sowieso veiliger om je contacten in een cloud, zoals je Google-account of Apple ID, op te slaan. Op die manier raak je je contacten nooit kwijt als je telefoon en/of simkaart de geest geeft.

Er zijn verschillende manieren om telefoonnummers van je simkaart af te halen. Dit ligt vooral aan het type telefoon dat je hebt. Heb je een simkaart vol contacten en een iPhone? Dan zet je je contacten als volgt over.

Open Instellingen en ga naar ‘Contacten’. Tik hier op ‘Importeer simcontacten’. Alle telefoonnummers worden nu overgezet van je simkaart naar het toestel en jouw Apple ID. Als je een nieuwe iPhone hebt en met je Apple ID inlogt, verschijnen je contacten zo vanzelf.

Contacten overzetten op een Android-toestel

Heb je een Android-toestel waar je de contacten van je simkaart op over wil zetten, doe je dat net gemakkelijk. Hiervoor volg je de volgende drie stappen.


  1. Open Contacten en tik op het menu-icoontje;
  2. Tik hier op ‘Instellingen’;
  3. Selecteer vervolgens ‘Importeren’. Hierna verschijnt er een venster met opties. Selecteer ‘Importeren van simkaart’.

Na een tijdje zijn alle telefoonnummers overgezet naar het interne geheugen van je smartphone. Als je je contacten veilig wil stellen, is het verstandig om hierna nog een back-up te maken van je Android. Dit doe je ook in drie simpele stappen.