Veel mensen zijn niet tevreden over het standaard keyboard van hun Android-toestel of iPhone. Gelukkig kun je gemakkelijk je toetsenbord veranderen. OnlySim laat zien hoe. 

Toetsenbord veranderen: zo werkt het

Voor zowel Android als iOS zijn een heleboel toetsenbord-apps te vinden in de Play Store en App Store. Het kan echter even zoeken zijn hoe je deze apps precies installeert. Gelukkig is het niet al te moeilijk, al is het op Android wat ingewikkelder dan op iOS. Volg de onderstaande stappen om een alternatief toetsenbord op je Android-smartphone te installeren.

  1. Download in de Play Store een toetsenbord-app, zoals SwiftKey of Gboard;
  2. Open vervolgens de app. Vaak krijg je nu een melding om het toetsenbord in te schakelen en stuurt de app je door naar het juiste instellingenscherm;
  3. Tik op het schakelaartje achter het toetsenbord en zorg dat deze is ingeschakeld;
  4. Mogelijk moet je telefoon opnieuw wordt opgestart om het toetsenbord te laten verschijnen.

Het is ook mogelijk om de toetsenbordinstellingen direct vanuit de Instellingen-app te benaderen. Ga naar ‘Instellingen > Talen en invoeren > Virtueel toetsenbord’ om een ander keyboard te kiezen. Overigens zie je bij sommige toetsenborden een klein knopje rechtsonderin beeld, waarmee je snel van keyboard kunt wisselen.

Toetsenbord veranderen op een iPhone

Het veranderen van je iPhone-toetsenbord is iets gemakkelijker. Volg de stappen hieronder.

  1. Open de App Store, zoek de gewenste toetsenbord-app en druk op ‘Installeer’;
  2. Wacht totdat het downloaden en installeren klaar is en vul je Apple ID en wachtwoord of Touch ID in als hier om wordt gevraagd;
  3. Vervolgens dien je het nieuwe toetsenbord toe te voegen. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Toetsenborden en kies voor ‘Voeg toetsenbord toe’. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je met de nieuwe toetsenbord-app aan de slag.