Zowel op een iPhone, Windows Phone als Android-smartphone kun je gemakkelijk een screenshot van je scherm maken. In dit artikel leggen we per merk uit hoe je dit doet.

iPhone screenshot maken

Druk de powerknop aan de bovenkant en de homeknop van je iPhone kort tegelijk in en laat ze na één seconde weer los. Je ziet vervolgens een korte, witte flits waarna de schermafbeeldingen wordt opgeslagen.

Windows Phone

Maak je gebruik van Windows Phone 8.1 of hoger, dan maak je een screenshot door de bovenste volumeknop en powerknop tegelijkertijd in te drukken. Windows Phone 8-gebruikers moeten de start- en powerknop ingedrukt houden voor een schermafbeelding. Gebruik je Windows Phone 7.8 of ouder, dan kun je geen screenshot maken.

Android screenshot maken

Hieronder hebben we per merk op een rijtje gezet hoe je een screenshot maakt op de Android-apparaten. Onderstaande instructies werken bij vrijwel alle toestellen van het betreffende merk.

Samsung

Druk de hometoets en powertoets tegelijkertijd in voor ongeveer drie seconden totdat het beeld knippert. Ben je in het bezit van een Galaxy Note-toestel, dan kun je een schermafbeelding maken door middel van je stylus. Houd de stylus ingedrukt op het scherm en tik ergens op het scherm.

Motorola en Sony

Houd de power- en volumeknop omlaag en wacht totdat het beeld knippert. Heb je een ouder toestel en werkt deze knoppencombinatie niet, houd dan de powertoets ingedrukt en kijk of er 'screenshot maken' in het menu staat.

Google (Nexus), HTC en Huawei

Druk de onderste volumetoets en powertoets tegelijkertijd in voor ongeveer twee seconden om de screenshot te maken.

LG

Houd de hometoets ingedrukt en druk op de powertoets. Bij de meeste nieuwe toestellen moet je de powerknop en volumeknop omlaag inhouden en wachten totdat het beeld knippert.