Op een AndroidiPhone en Windows 10 Mobile kun je gemakkelijk een screenshot maken van je scherm. OnlySim laat zien welke knoppen je daarvoor moet inhouden.

Android screenshot maken

Bij de meeste Android-toestellen kun je een screenshot maken door een combinatie van knoppen enkele seconden in te houden. Vaak is dit de powerknop + volumeknop omlaag, waarna het scherm even knippert. De gemaakte screenshot vind je vervolgens in de galerij terug.

Hieronder hebben we per merk op een rijtje gezet hoe je een screenshot maakt op de Android-apparaten. Onderstaande instructies werken bij vrijwel alle toestellen van het betreffende merk.

  • Samsung: druk de hometoets en powertoets tegelijkertijd in totdat het beeld knippert. Ben je in het bezit van een Galaxy Note-toestel, dan kun je een schermafbeelding maken met je stylus. Houd het pennetje ingedrukt op het scherm en tik ergens op het scherm.
  • Sony en Motorla: houd de power- en volumeknop omlaag en wacht totdat het beeld knippert. Heb je een ouder toestel en werkt deze knoppencombinatie niet, houd dan de powertoets ingedrukt en kijk of er ‘screenshot maken’ in het menu staat.
  • Google (Nexus/Pixel), HTC en Huawei: druk de onderste volumetoets en powertoets twee seconden tegelijkertijd in om een screenshot te maken.
  • LG: houd de hometoets ingedrukt en druk op de powertoets. Bij de meeste nieuwe toestellen moet je de power- en volumeknop omlaag inhouden en wachten totdat het beeld knippert.

iPhone screenshot maken

Druk de powerknop (aan de zij- of bovenkant) en homeknop gelijktijdig in en laat ze na
één seconde weer los. Je ziet vervolgens een korte, witte flits waarna de schermafbeelding wordt opgeslagen. Op dezelfde manier kun je ook screenshots maken van het scherm van een iPad of iPod touch.

screenshot maken

Windows Mobile screenshot maken

Maak je gebruik van Windows Phone 8.1 of hoger, dan maak je een screenshot door de bovenste volumeknop en powerknop tegelijkertijd in te drukken. In Windows Mobile 10 werkt dit op dezelfde manier. Windows Phone 8-gebruikers moeten de start- en powerknop ingedrukt houden voor een schermafbeelding. Gebruik je Windows Phone 7.8 of ouder, dan kun je geen screenshot maken.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met handige Sim Only tips om je smartphone optimaal te benutten!