Krijg je geen genoeg van Netflix, zit je altijd YouTube-video’s te kijken en kent Instagram geen geheimen voor jou? Dan heb je een sim only met onbeperkt internet nodig. Dit zijn je beste opties!

Sim only onbeperkt internet: Dit zijn de mogelijkheden

Een sim only is flexibel en voordelig. Je kunt je eigen pakket samenstellen en dat is fijn als je vaak onderweg bent en dus veel data gebruikt. In Nederland bieden vier providers sim only-abonnementen met onbeperkt internet aan: Lebara, Robin Mobile, Tele2 en T-Mobile. Wij bespreken de voor- en nadelen van deze pakketten, en vertellen welke het meest geschikt is voor jou.

Sim only onbeperkt internet bij Lebara

bij Lebara kun je kiezen voor een sim only-abonnement met een looptijd van 1 of 24 maanden. Hierbij zit geen verschil in prijs tussen de pakketten en je krijgt een databundel van 75GB per maand met een snelheid van 75MB per seconde. Wanneer deze data op is, moet je dagelijks contact opnemen met de klantenservice. Je bundel wordt dan met 1GB aangevuld. Lebara is relatief goedkoop, maar biedt niet de internetsnelheden die je bij Tele2 en T-Mobile krijgt.

→ Stel jouw Lebara sim only met onbeperkt internet samen in onze prijsvergelijker

Sim only onbeperkt internet Lebara

Sim only onbeperkt internet bij Robin Mobile

Ook bij Robin Mobile kun je terecht voor een sim only met onbeperkt internet. De provider heeft vijf abonnementen, waarbij het verschil zit in de downloadsnelheid. Je kunt kiezen uit 1, 5, 10, 15 en 25 MB per seconde. Verder heb je standaard de beschikking over onbeperkt bellen en sms’en. Bij het minst snelle abonnement mag je maandelijks 30GB internet gebruiken, bij het pakket met een snelheid van 25Mbps is dit 60GB. Robin Mobile is de goedkoopste provider met onbeperkt internet-pakketten, maar ook de minst snelle.

→ Stel jouw Robin Mobile sim only met onbeperkt internet samen in onze prijsvergelijker

Sim only onbeperkt internet bij Tele2

Tele2 biedt de op een na hoogste internetsnelheid van alle Nederlandse providers. Je downloadt met een sneltreinvaart van 225MB per seconde. De looptijden variëren van 1, 12 tot aan 24 maanden en je hebt altijd onbeperkt bellen en sms’en in je pakket. Extra fijn is dat onbeperkt internet ook echt onbeperkt is: men werkt niet met een zogeheten fair use policy. Tele2-abonnementen zijn een paar euro goedkoper dan die van T-Mobile, maar de internetsnelheid is ook net iets lager.

→ Stel jouw Tele2 sim only met onbeperkt internet samen in onze prijsvergelijker

T-Mobile korting

Sim only onbeperkt internet bij T-Mobile

Er kan er maar een de beste zijn en qua internetsnelheid is dat T-Mobile. Alle sim only-abonnementen met onbeperkt internet hebben een snelheid van 256MB per seconde. Hierdoor heb je praktisch nooit last van buffertijd en starten video’s direct. Bij T-Mobile kies je verder tussen of onbeperkt bellen en sms’en, of een bundel met 120 belminuten/berichtjes. T-Mobile is de duurste provider uit deze lijst, maar ook de snelste.

→ Stel jouw T-Mobile sim only met onbeperkt internet samen in onze prijsvergelijker

Wat is de beste optie voor jou?

Voordat je een keuze maakt, moet je je voorkeuren op een rijtje zetten. Vind je het vervelend om soms een seconde of twee te moeten wachten voordat een YouTube-video begint en kijk je veel Netflix op drukke locaties zoals de trein? Dan moet je bij Tele2 of T-Mobile zijn.

Deze providers bieden veruit de snelste sim only’s met onbeperkt internet, maar vragen daarvoor ook de hoofdprijs. Het verschil tussen de twee is dat onbeperkt bij Tele2 ook echt onbeperkt is, en dat T-Mobile een datalimiet van 5GB per dag hanteert. Wanneer je hierboven komt, moet je de bundel bijvullen. T-Mobile is een paar euro duurder in de maand dan Tele2, al is het verschil klein.

Indien je onderweg vooral in de weer bent met Facebook, WhatsApp en niet te veel internet, ben je waarschijnlijk beter op je plek bij Lebara of Robin Mobile. Hun internetsnelheden liggen een stuk lager dan die van Tele2 en T-Mobile, maar daar is de prijs dan ook naar.