Door een sim only-abonnement en refurbished-telefoon te kiezen, combineer je het beste van twee werelden: een betaalbare prijs, flexibel abonnement en goed voor het milieu. Dit moet je weten over een refurbished abonnement, en zo kies je de beste deal uit.

Refurbished abonnement: dit moet je weten

Refurbished is in opkomst. Waarom zou je immers meer betalen voor een nieuwe telefoon, terwijl een opgeknapte precies hetzelfde doet? Combineer dit met een sim only-abonnement, en je lijkt een perfecte match te hebben. Dit zijn de voordelen van een refurbished abonnement, en zo kom je tot de beste deal.

1. Maximale vrijheid

Een groot voordeel van sim only is vrijheid. Niet alleen kun je zelf een telefoon uitkiezen, ook het abonnement is per maand opzegbaar. Bovendien kun je altijd meer of minder belminuten of internet nemen, waardoor je nooit te veel betaalt. Daarbij zijn er tegenwoordig een hoop aanbieders van refurbished-smartphones. Je hebt zo altijd genoeg keus.

Refurbished abonnement Samsung

2. Beter voor het milieu

Refurbished-telefoons zijn al eerder gebruikt, maar volledig gecontroleerd en indien nodig gerepareerd. Aangezien er een hoop kostbare materialen in telefoons zitten, zoals lithium en aluminium, is het zonde om ze bij het grofvuil te zetten. Door een refurbished-smartphone te kopen, draag je daarom bij aan een beter milieu.

3. Zekerheid

Lange tijd had refurbished een negatief imago. Er waren geen duidelijke regels waar aanbieders aan moesten voldoen, waardoor de kwaliteit nogal uiteenliep. Hier heeft het Keurmerk Refurbished, dat begin 2019 van de grond kwam, een eind aan gemaakt. De grootste aanbieders hebben gezamenlijke afspraken gemaakt waaraan een gereviseerde telefoon moet voldoen. Zo kun je met een gerust hart een refurbished smartphone kopen.

Zo kies je het beste refurbished abonnement uit

Een abonnement uitkiezen begint bij het op een rij zetten van wat je precies nodig hebt. Hoeveel belminuten, mb’s en sms’jes ga je verbruiken? Onze prijsvergelijker helpt hierbij, door het beste sim only abonnement voor jou te vinden. Kom je niet uit? Vul dan de keuzehulp in. Tip: Check hoeveel data je verbruikt bij ‘Mobiel netwerk’ in de instellingen van je iPhone, of ‘Gegevensgebruik’ op Android. Zo weet je ongeveer wat je nodig hebt.

Refurbished abonnement

Verder kun je natuurlijk kijken naar je vorige abonnement, prepaid of sim only: had je aan het eind van de maand altijd nog minuten of beltegoed over, of kwam je eigenlijk tekort? Een voordeel van sim only is dat je het abonnement altijd kunt aanpassen en opzeggen, dus wanneer je in de praktijk toch meer of minder internet of belt dan verwacht, is dat geen probleem.

Ook interessant: Een telefoon abonnement afsluiten: 10 onmisbare tips voor de beste deal

Refurbished iPhone kopen

Vervolgens is het tijd om een refurbished smartphone uit te kiezen. Wil jij graag een refurbished iPhone kopen? Filter in onze prijsvergelijker dan op model, conditie en kleur. Ook kun je aangeven dat iPhones het Keurmerk Refurbished moeten dragen, waardoor je altijd met volle zekerheid koopt. Bovendien kun je in de uitgebreide refurbished iPhone koopgids te weten komen waar je op moet letten, en welke Apple-telefoon bij jou past.

Refurbished Android-smartphone kopen

Heb je niks met iPhones? Check dan onze Android-smartphones koopgids om te kijken welke telefoon het best bij jou past. Je wordt hier bijgepraat over merken, Android-versies en waar je op moet letten. Neem vervolgens een kijkje in de refurbished Android-smartphones vergelijker om de beste deal te vinden. Je kunt filteren op model, schermformaat, camera’s en natuurlijk prijs.