Word je regelmatig lastiggevallen door een persoon of partij en wil je het nummer graag blokkeren? OnlySim laat je zien hoe je ongewenste ongewenste telefoonnummers blokkeert.

Het blokkeren van telefoonnummers is relatief eenvoudig. Natuurlijk moet je wel eerst de juiste instellingen weten te vinden. We laten zien hoe je een nummer blokkeert op je Android, iPhone of via je provider. Ook handig: app-meldingen uitschakelen op je smartphone, zodat niet de hele dag door wordt gestoord door notificaties van nieuwe mails en appjes.

Telefoonnumer blokkeren in Android

ongewenste telefoonnummersOngewenste telefoonnummers blokkeren op Android kan op verschillende manieren. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een priv
énummer (anoniem) en een bekend nummer. Word je gebeld door een bekend nummer en wil je het blokkeren op je Android, onderneem dan de volgende stappen:

  1. Sla het telefoonnummer waardoor je wordt gebeld op in je contacten;
  2. Ga naar contacten en selecteer het betreffende nummer;
  3. Druk op de menu (of meer)-button.

Afhankelijk van het Android-toestel dat je hebt, verschijnen er nu verschillende mogelijkheden. Zo heb je de optie om een oproep of bericht te blokkeren. Bij meer recente toestellen kun je een contact toevoegen aan een automatische blokkering. Op een Samsung dien je dan weer naar het algemene contactoverzicht te gaan en daar via ‘Meer > Oproep-instellingen’ voor Oproep blokkeren te kiezen.

Een onbekend nummer blokkeren is lastiger. Niet alleen bedrijven, maar ook de overheid belt bijvoorbeeld met een anoniem nummer. Wil je toch aangeven welke organisaties jou niet mogen bellen of sms’en, dan kun je de app Mr. Number installeren uit de Google Play Store. Volg na installatie de aanwijzingen in de app om een ongewenst telefoonnummer te blokkeren.

Telefoonnummer blokkeren op je iPhone

ongewenste telefoonnummersHet is sinds iOS 7.0 en hoger mogelijk om een telefoonnummer te blokkeren op je iPhone. Doorloop daarvoor de stappen hieronder.

  1. Voor opgeslagen telefoonnummers ga je naar je Contacten en selecteer je het contact;
  2. Scrol naar onderen en tik op ‘Blokkeer deze beller’
  3. Gaat het niet om
    één contactpersoon, ga je dan naar ‘Recent’;
  4. Tik op de ‘I’ achter de beller;
  5. Scrol naar onderen en selecteer ook hier ‘Blokkeer deze beller’.

Telefoonnummer blokkeren via je provider

Behalve via de instellingen van je telefoon, is het ook mogelijk een bepaald nummer via je provider te blokkeren. Zo heeft T-Mobile een mogelijkheid voor het instellen van een blokkade voor hun T-Mobile sim only-abonnementen. Hiervoor dien je in te loggen bij My T-Mobile en vervolgens naar ‘Gegevens & Instellingen > Blokkades wijzigen’ te gaan.

Bij een Vodafone sim only-abonnement gaat het iets anders. Hier dien je eerst een klacht in te dienen bij de provider. Zij sturen vervolgens een eerste en een tweede waarschuwing. Helpt dit niet, dan blokkeert Vodafone het telefoonnummer alsnog. Kijk op de website van jouw provider voor specifiekere informatie over het blokkeren van een telefoonnummer.

Ben je klant van KPN en heb je last van telefonische overlast, ga dan naar deze pagina. Je kunt overlast bij de provider melden, waarna deze een onderzoek start om te achterhalen wie je lastig valt. Check ook onze tip om betaalde sms-diensten te blokkeren.