Waarschijnlijk vergeet je het vaak, maar het maken van back-ups van je iPhone is erg belangrijk. OnlySim laat zien hoe je dit kunt doen.

iPhone back-up maken: zo werkt het

Veel iOS-gebruikers denken er vaak niet aan om een back-up van hun apparaat te maken, al is het wel iets om regelmatig te doen. Door een reservekopie te maken, voorkom je dat er belangrijke bestanden of foto’s verloren gaan als er iets met je iPhone gebeurt. Je kunt op twee manieren een iPhone back-up maken: via iCloud of iTunes. We laten zien hoe beide manieren werken. Heb je geen iPhone, check dan onze tip hoe je een Android back-up maakt.

iPhone back-up maken met iCloud

De makkelijkste manier om een iPhone back-up te maken, is door iCloud te gebruiken. Standaard krijg je 5GB aan gratis opslagruimte om je back-ups te bewaren. Kies je om met iCloud een reservekopie te maken, dan gebeurt dit elke keer als je toestel verbinding maakt met wifi. Zo kun je het ook nooit meer vergeten.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone;
  2. Ga naar ‘iCloud’ en kies vervolgens op ‘iCloud-reservekopie’;
  3. Zet het schuifje op groen en kies voor ‘Maak nu reservekopie’.

iphone back-up

Met iTunes een iPhone back-up maken

iphone back-upEen back-up maken met iTunes is iets omslachtiger, maar wel binnen een paar minuten gepiept. Sluit eerst je iPhone (of iPad) aan op je pc of Mac met de meegeleverde usb-kabel. Open vervolgens iTunes ga naar het tabblad ‘Overzicht’. Hier kun je vervolgens de knop ‘Maak automatisch reservekopieën op deze computer’ aan.

Maak je voor het eerst een iPhone back-up, dan kan het even duren voordat het proces is voltooid. Heb je iTunes nog niet op je computer geïnstalleerd, dan kun je het programma via deze link downloaden.

  1. Wil je handmatig een back-up met iTunes maken, open dan het programma en klik op je iPhone linksboven;
  2. Tik vervolgens op ‘Overzicht’;
  3. Onder ‘Reservekopie’ is het mogelijk om handmatig een back-up te maken;

→ Meer lezen? Check dan onze tippagina met meer tips & tricks!