Steeds meer smartphones ondersteunen 4G en je hoeft niet eens diep in de buidel tasten om er eentje aan te schaffen. OnlySim zet de 5 beste goedkope 4G-telefoons op een rijtje.

Goedkope 4G-telefoons met Android

Tegenwoordig heb je voor minder dan 200 euro een prima smartphone met 4G-ondersteuning. Aangezien de meeste providers tegenwoordig 4G aanbieden, is het niet gek dat 4G-ondersteuning tegenwoordig als een vereiste wordt gezien. Hieronder vind je een lijstje met 5 betaalbare toestellen die met 4G overweg kunnen.

Meer te besteden? Bekijk dan eens ons overzicht van de 5 beste high-end smartphones van 2017. Heb je al een toestel en wil je besparen op je telefoonkosten, check dan de beste sim only aanbiedingen van dit moment!

1. Motorola Moto G (2015)

De nieuwste Motorola Moto G is de beste budgettopper van 2015. Het toestel beschikt over een 5 inch-scherm (1280 bij 720) met een stevige behuizing, waardoor het toestel tegen een stootje kan. De smartphone maakt gebruik van een snelle 1,4GHz quadcore-processor die geschikt is voor multitasking. Ook draait de Moto G (2015) op de stockversie van Android Marshmallow, waardoor er geen opsmuk aanwezig is die het toestel traag maken of de 8GB aan uitbreidbare opslagcapaciteit onnodig volmaken. Foto’s maak je met de 13 megapixel-camera aan de achterkant en 5 megapixel frontcamera. Wil je nog iets sneller surfen op je 4G-netwerk, dan raden wij je aan de luxere uitvoering van de Moto G in huis te halen. Voor 50 euro meer beschik je over 2GB aan RAM en 16GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen.

→ Meer info: Motorola Moto G (2015) (details, review en specs)
→ Vergelijk: Motorola Moto G (2015) prijzen

2. LG G4c

De LG G4c is de afgeslankte versie van LG’s vlaggenschip uit 2015, de G4. Het toestel beschikt over een prima 5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De G4c maakt gebruik van een 1,2 GHz quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan uitbreidbare opslagruimte. Het toestel draait op Android 6.0, de nieuwste versie van het besturingssysteem. Met de verwijderbare 2540 mAh-accu is het toestel in staat om een volle dag mee te gaan. Verwacht echter geen wonderen van de 8 en 5 megapixel-camera’s, al maken ze redelijke foto’s. De LG G4c is met een prijskaartje van 140 euro de goedkoopste 4G-telefoon uit dit lijstje.

→ Meer info: LG G4c (details, review en specs)
→ Vergelijk: LG G4c prijzen

3. Sony Xperia M4 Aqua

Sony levert met de Z-serie prima high-end toestellen af, maar ook in het middensegment is Sony met de Xperia M4 Aqua goed vertegenwoordigd. Het toestel onderscheidt zich door zijn stof- en waterbestendige behuizing. Het toestel draait standaard op Android Lollipop en beschikt over een 5 inch-scherm met hd-resolutie. De rappe 1,5GHz octacore-processor met 2GB RAM laat apps razendsnel werken. Ook voor het betere camerawerk zit je goed bij de M4 Aqua. De smartphone schiet met zijn 13 megapixel-camera aan de voorkant en 5 megapixel frontcamera prima foto’s. De 8GB aan opslagruimte is wat karig, maar gelukkig is dit uit te breiden door middel van een micro-sd-kaartje. Met de 2400 mAh-accu houdt de M4 Aqua het gemakkelijk een hele dag internetten op het 4G-netwerk vol.

→ Meer info: Sony Xperia M4 Aqua (details, review en specs)
→ Vergelijk: Sony Xperia M4 Aqua prijzen

4. HTC Desire 620

Ook HTC heeft met de Desire 620 een prima 4G-toestel in huis. De smartphone beschikt over een 5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De Desire 620 wordt aangedreven door een 1,2 GHz quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen, waarmee je vloeiend kunt surfen op het snelle 4G-netwerk. De 8GB aan opslagcapaciteit is uit te breiden met een geheugenkaartje, zodat je zonder problemen al je favoriete muziek, foto’s en video’s kunt opslaan op het toestel. Met een accucapaciteit van 2100 mAh houd je het met de Desire 620 ongeveer een dag vol. Houd er wel rekening mee dat het toestel draait op het verouderde Android 4.4 (KitKat).
→ Meer info: HTC Desire 620 (details, review en specs)
→ Vergelijk: HTC Desire 620 prijzen

5. Samsung Galaxy A3

Voor wie op zoek is naar een robuust 4G-toestel, is de Samsung Galaxy A3 het overwegen waard. De A3 beschikt over een metalen behuizing met glazen achterkant. Alhoewel de schermresolutie met 960 bij 540 pixels aan de lage kant is, heeft de Galaxy A3 wel een vlotte Snapdragon 410-chipset en 1,5GB aan werkgeheugen. Het toestel draait op Android 5.1 en beschikt over 16GB aan uitbreidbare opslagcapaciteit. Foto’s schieten met de Galaxy A3 doe je met de 8 megapixel-camera aan de achterkant en 5 megapixel-frontcamera. Met een accucapaciteit van 1900 mAh kun je ongeveer een volle dag vooruit met het toestel.

→ Meer info: Samsung Galaxy A3 (details, review en specs)
→ Vergelijk: Samsung Galaxy A3 prijzen