In Google Play en de App Store is er geen gebrek aan apps om (telefoon)gesprekken mee op te nemen. OnlySim licht de 3 beste opties uit.

Tip: telefoneer je maandelijks meer dan je bundel toelaat, overweeg dan een sim only met onbeperkt bellen om hoge buitenbundelkosten te voorkomen.

Gesprek opnemen met je smartphone

De meeste Android-toestellen en iPhones beschikken standaard over een geluidsrecorder om gesprekken of interviews mee op te nemen. Als je die telefonisch voert (denk aan een conference call), is het echter een ander verhaal. In dat geval heb je een aparte applicatie nodig om de opname te maken. De apps hierna zijn wat ons betreft het meest geschikt om telefoongesprekken mee op te nemen.

Voor zowel Android als iOS is TapeACall de beste optie als je gesprekken wil opnemen. Het gebruik kost weliswaar 10 dollar per jaar, maar de app is erg gebruiksvriendelijk en maakt kwalitatief goede opnames. Je kunt zowel een inkomend als uitgaand gesprek opnemen, opnames bewaren als mp3 en ze gemakkelijk delen via Facebook, Twitter en sms.

Handig is dat je TapeACall gratis kunt uitproberen. Zo weet je of de app naar behoren werkt en voldoet aan de eisen. Het opnemen werkt door middel van conference calling. Wil je tijdens het bellen een opname maken, dan druk je op de opnameknop. Vervolgens gaat je telefoontje in de wacht en wordt de opnamelijn gebeld. Zodra die contact maakt, tik je op de knop ‘Gesprekken samenvoegen’ om een drievoudige conference call op te zetten tussen je gesprekspartner en de opnamelijn van TapeACall. Nu kan het gesprek beginnen.

TapeACall is te downloaden in de App Store en Google Play en vereist respectievelijk iOS 8+ en Android 2.2+. Op de meeste smartphones (en tablets!) zal de app probleemloos werken.

Alternatieven

Een andere goede optie is Call Recorder, een gratis app voor Android waarmee je met een druk op de knop opnames maakt en bewaart in de cloud (Dropbox of Google Drive). Voordat je Call Recorder gebruikt, is het wel aan te raden om op de officiële website te kijken of en hoe jouw smartphone met de app werkt.

Hoef je geen telefoongesprekken op te nemen, maar zit de gesprekspartner fysiek tegenover je, dan is Voice Record Pro (iOS) een app die je niet mag missen. Het voordeel ten opzichte van de standaard geluidsrecorder is dat je in verschillende formaten kunt opslaan en opnames kunt bijsnijden. Ook werkt Voice Record Pro samen met praktisch elke clouddienst, waaronder iCloud, Dropbox en Google Drive. Hierdoor is het heel eenvoudig om opgenomen gesprekken met anderen te delen.