Een smartphone met twee simkaarten klinkt misschien als teveel van het goede, maar in de realiteit is zo’n dualsim-toestel erg handig. We bespreken drie voordelen van dualsim.

Voordelen van dualsim

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft een smartphone met dualsim-ondersteuning plaats voor twee simkaarten in plaats van één. Deze toestellen hebben twee antennes, zodat je bereikbaar kunt zijn op twee nummers. Niet iedere smartphone heeft deze mogelijkheid en je zult dus echt op zoek moeten naar een toestel dat hier speciaal voor gemaakt is. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Samsung Galaxy S10 en OnePlus 6T.

1. Privé en werk gescheiden houden

Heb je een telefoonnummer van je werk en een privénummer? Met een dualsim smartphone kun je privé en zakelijk gemakkelijk gescheiden houden, zonder steeds met twee telefoons rond te lopen.

Zodra iemand je belt, zie je meteen welke van de twee nummers hij of zij probeert te bereiken. Daardoor weet je meteen of je wel of niet op hoeft te nemen, en hebben werkgerelateerde contacten geen toegang tot je persoonlijke nummer. Wel zo handig als je ooit van baan wisselt en je daardoor enkel je werk-simkaart uit je toestel hoeft te halen.

Dual-sim voordelen

2. Een uitkomst voor reizigers buiten Europa

Als je om wat voor reden dan ook vaak buiten Europa bent, kan het de moeite waard zijn om in dat land een sim only-abonnement af te sluiten. In Europa kun je immers gebruikmaken van dezelfde databundel als in Nederland, maar dat is in andere landen niet het geval.

Steeds een buitenlandbundel aanschaffen wordt al snel erg duur, dus raden we aan om in dat geval een goedkoop abonnement in het land waar je regelmatig bent aan te schaffen. Dan kun je zodra je vliegtuig landt, overschakelen op de tweede simkaart. Je betaalt dan ineens een stuk minder voor hetzelfde internet.

Lees ook: Dataverbruik buiten de EU: zo houd je de kosten binnen de perken

3. Twee abonnementen in een toestel

Het hebben van twee verschillende abonnementen komt dus van pas als je regelmatig zowel in Nederlands als in een land buiten Europa bent. Maar ook als je bijna altijd binnen de landsgrenzen blijft, kan het hebben van twee abonnementen financieel voordelig zijn. Kies bijvoorbeeld voor je ene simkaart een bundel met enkel een grote of onbeperkte databundel en voor je tweede simkaart een abonnement dat extra voordelig is voor belminuten en sms’jes.

Wij helpen je met het vinden van deze twee abonnementen met onze handige sim only abonnementen-vergelijker, waarin je precies op deze factoren kunt filteren. Zo krijg je altijd het beste abonnement van dat moment dat bij jouw behoeftes past.