Zodra de telefoon gaat, is je eerste reactie waarschijnlijk om deze zo snel mogelijk op te nemen. Wie weet neem je wel op zonder te kijken wie er belt, wat het extra teleurstellend maakt als je vervolgens met een telemarketeer aan de lijn blijkt te hangen. Wij laten zien hoe je dit scenario jou niet overkomt.

Zo stel je bel-me-niet in

Telemarketeers hebben allerlei manieren om aan jouw gegevens te komen. Misschien heb je ooit eens meegedaan aan een prijsvraag of kortingsactie, of heb je een account aangemaakt en niet de kleine lettertjes gelezen, waarin staat dat je telefoonnummer voor commerciële doeleinden gebruikt kan worden.

bel-me-niet

Voor al die situaties is er gelukkig een simpele oplossing: het Bel-me-niet-register. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit register speciaal gemaakt om ongewenste telefoontjes van telemarketeers tegen te gaan. Dit register kun je instellen door aan het einde van een gesprek met een marketeer even te wachten als het gesprek al is afgelopen. Een stuk handiger is om onderstaande stappen te doorlopen:

Bel-me-niet instellen

  1. Ga naar bel-me-niet.nl;
  2. Klik op ‘Telefoonnummer blokkeren’;
  3. Voer je gegevens in en druk op ‘verder’;
  4. Vul je adresgegevens in en klik op ‘verder’;
  5. Voer je telefoonnummer in;
  6. Kies voor welke telefoontjes je een blokkade wilt instellen.

Het klinkt misschien raar dat dit register zoveel info moet hebben over je adresgegevens. Volgens het Bel-me-niet-register is dit nodig om te controleren of jij ook echt de eigenaar bent van dit opgegeven telefoonnummer.

Daarnaast krijg je tijdens het instellen van de blokkade de keuze om je niet voor alle telefoontjes af te melden. Op die manier kun je er bijvoorbeeld voor kiezen dat goede doelen je nog wel kunnen bereiken, maar kranten en tijdschriften bijvoorbeeld wel tegengehouden worden.