Irritante app-meldingen uitschakelen doe je zo Het komt vaak genoeg voor dat applicaties je dagelijks meerdere meldingen sturen. Je kunt ervoor kiezen om de app te verwijderen, maar er is ook een manier om alleen de meldingen uit te schakelen.

App meldingen uitschakelen

Zowel op Android als iPhone en Windows Phone kun je app-meldingen uitschakelen. Dit komt vooral van pas wanneer je niet gestoord wilt worden door een applicatie, maar deze wel graag gebruikt. Denk hierbij aan games, freemium apps en dergelijken. OnlySim legt per besturingssysteem uit hoe je deze meldingen uitschakelt.

App meldingen uitschakelen op Android

Wil je app meldingen uitschakelen op je Android, ga dan naar het instellingenscherm van je toestel en druk op het kopje 'Apps'. Hier vind je een overzicht van al je (vooraf) geïnstalleerde applicaties.

Druk op de applicatie waarvan je geen notificaties meer wilt ontvangen. In het app-menu zie je als het goed is 'Meldingen weergeven' staan. Door het vinkje weg te halen, kan de betreffende app je geen meldingen meer sturen.

App meldingen uitschakelen op je iPhone

Ben je in het bezit van een iPhone, dan kun je ook app-meldingen uitschakelen, mits je toestel draait op iOS 8 of hoger. In voorgaande versies kwam het nog wel eens voor dat deze functie niet werkte, waardoor je alsnog ongewenste notificaties binnenkreeg.

Om definitief geen app-meldingen meer te ontvangen, ga je naar ‘Instellingen’ en druk je op ‘Berichtgeving’. In het overzicht dat je te zien krijgt, staan alle applicaties die toestemming hebben om meldingen weer te geven. Wanneer je geen notificaties van een app wil binnenkrijgen, tik je op het betreffende icoontje. Schakel hierna de optie ‘Sta berichtgeving toe’ staan uit.

App meldingen uitschakelen op je Windows Phone

Ook gebruikers van een Windows Phone kunnen app-meldingen uitschakelen op hun toestel. Draai je Windows 10 op je smartphone, ga dan naar 'Systeem' in het instellingenscherm en druk op 'Meldingen en acties'. Vervolgens selecteer je welke apps geen notificaties meer mogen tonen.

Gebruikt je toestel Windows Phone 8.1, ga dan als volgt te werk: ga naar 'Instellingen' en selecteer 'Meldingen en acties' om ongewenste app-meldingen uit te schakelen. Softwareversies ouder dan Windows 8.1 ondersteunen de optie helaas niet.