Word jij ook zo gek van applicaties die je dagelijks meerdere meldingen toesturen? OnlySim legt uit hoe app-meldingen uitschakelen in zijn werk gaat, zodat je ongestoord de dag door komt.

App-meldingen uitschakelen

Zowel op Android als iPhone en Windows 10 Mobile kun je app-meldingen uitschakelen. Dit komt vooral van pas als je niet gestoord wilt worden door een applicatie, maar deze wel graag gebruikt. Denk hierbij games, freemium apps en ga zo maar door. OnlySim legt per besturingssysteem uit hoe je meldingen beperkt.

App-meldingen uitschakelen op Android

Wil je app-meldingen uitschakelen op je Android, ga dan naar het instellingenscherm van je toestel en druk op het kopje ‘Apps’. Hier vind je een overzicht van al je (vooraf) geïnstalleerde applicaties.

Druk op de applicatie waarvan je geen notificaties meer wilt ontvangen. In het app-menu zie je als het goed is ‘Meldingen weergeven’ staan. Door het vinkje weg te halen, kan de betreffende app je geen meldingen meer sturen.

App-meldingen uitschakelen op iPhone

Ben je in het bezit van een iPhone, dan kun je ook app-meldingen uitschakelen, mits je toestel draait op iOS 8 of hoger. In voorgaande versies kwam het nog wel eens voor dat deze functie niet werkte, waardoor je alsnog ongewenste notificaties binnenkreeg.

Om definitief geen app-meldingen meer te ontvangen, ga je naar ‘Instellingen’ en druk je op ‘Berichtgeving’. In het overzicht dat volgt, staan alle applicaties die toestemming hebben om meldingen weer te geven. Wil je geen notificaties van een app binnenkrijgen, tik dan op het betreffende icoontje. Schakel hierna de optie ‘Sta berichtgeving toe’ uit.

App-meldingen uitschakelen op Windows Mobile 10

Ook gebruikers met een Windows Mobile-toestel kunnen app-meldingen uitschakelen. Draai je Windows 10 op je smartphone, ga dan naar ‘Systeem’ in het instellingenscherm en druk op ‘Meldingen en acties’. Vervolgens selecteer je welke apps geen notificaties meer mogen tonen.

Heeft je toestel Windows Phone 8.1, ga dan als volgt te werk: ga naar ‘Instellingen’ en selecteer ‘Meldingen en acties’ om ongewenste app-meldingen uit te schakelen. Softwareversies ouder dan Windows 8.1 ondersteunen de optie helaas niet.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de beste Sim Only tips, om nog meer uit je smartphone te halen!