Word je regelmatig lastig gevallen door anonieme bellers? Ook wanneer je niet weet wie je belt kun je de overlast stoppen, maar het kost wel wat meer moeite. Zo blokkeer je anonieme bellers.

Anonieme beller blokkeren: zo doe je dat

Wanneer je lastig wordt gevallen door anonieme bellers heb je weinig aan het bel-me-niet-register. Dit werkt namelijk alleen als je weet door wie je gebeld wordt. Anonieme bellers blokkeren, of dit nu personen of bedrijf zijn, is wat lastiger, maar niet onmogelijk:

  1. Houd een logboek bij met daarin het tijdstip en datum van het gesprek. Het is belangrijk dat je de oproep van de anonieme beller beantwoordt, omdat je provider het belletje anders niet terug kan vinden. Na het beantwoorden kun je het gesprek direct weer afkappen;
  2. Verzamel minstens vijf voorbeelden van storende belletjes, maar meer is altijd beter;
  3. Neem contact op met de klantenservice van je provider:

Anonieme beller blokkeren screen 1

Dit gaat je provider doen

Na de overlastmelding stelt jouw telefoonaanbieder een onderzoek in. Aan de hand van jouw logboek worden de in- en uitgaande belletjes van jouw telefoonnummer doorgespit, in de hoop er zo achter te komen wie jou steeds probeert te bereiken. Zodra de dader is gevonden wordt zijn of haar provider op de hoogte gebracht.

Vervolgens krijgt de overlastpleger een schriftelijke waarschuwing. Houdt het anoniem bellen dan nog steeds niet op? Dan moet je nogmaals een lijstje van binnenkomende oproepen bijhouden en doorgeven aan jouw telefoonaanbieder. De provider van de anonieme beller kan dan verdere maatregelen treffen, door bijvoorbeeld het telefoonnummer helemaal te blokkeren.

De voorwaarden

Jammer genoeg werkt bovenstaande oplossing niet bij buitenlandse telefoonnummers. Ook moeten de belletjes over het algemeen in een korte periode, zoals een week, plaatsvinden. Bovendien werken de maatregelen niet altijd, omdat anonieme bellers bijvoorbeeld gebruikmaken van een prepaid simkaart. Ze kunnen zo gemakkelijk overstappen naar een ander telefoonnummer.