Het zijn doorgaans bedrijven die anoniem bellen, maar ook als individu kun je nummerherkenning uitzetten. OnlySim laat zien hoe dit moet, zodat ontvangers ‘onbekend nummer’ op hun scherm krijgen te zien.

Anoniem bellen met een Android-toestel

Met een Android-toestel kun je op twee manieren anoniem bellen: voor één specifiek telefoontje, of voor alle keren dat je belt. Wil je bij ieder telefoontje dat je pleegt niet herkend worden, volg dan onderstaande stappen.

  1. Druk op de telefoon-app van je Android en ga naar ‘Instellingen’;
  2. Zoek in het instellingenscherm naar ‘Beller-id’. Als deze niet in de lijst staat, ga je naar ‘Aanvullende Instellingen’;
  3. Druk op ‘Beller-id’. Als het goed is verschijnt er een melding. Tik eenmalig op ‘Nummer verbergen’. De eerstvolgende keer dat je belt, ziet de ontvanger niet jouw nummer of contactnaam staan;

Wil je slechts eenmalig anoniem bellen, dan is het handiger om #31# voor het nummer te plaatsen. Dit ziet er als volgt uit: #31#0612345678. Wil je een volgende keer weer anoniem bellen, dan moet je opnieuw #31# voor het gewenste nummer intoetsen.

Anoniem bellen met een iPhone

Ook met een iPhone kun je eenmalig of voor alle keren dat je belt anoniem telefoneren. Door onderstaande stappen te volgen, bel je altijd anoniem.

  1. Ga naar het instellingenscherm van je iPhone;
  2. Druk op ‘Telefoon’;
  3. Klik op ‘Nummerherkenning’ en selecteer ‘Uit’. Mensen die je vanaf nu opbelt, zien niet jouw nummer of contactnaam staan.

ls je slechts één keer anoniem wilt bellen, kun je net als bij Android #31# intoetsen voor het nummer waarmee je contact wilt maken. Na het gesprek bel je weer met nummerherkenning, mits je niet opnieuw #31# gebruikt.

Anoniem bellen in Windows 10 Mobile

Wil je anoniem bellen met een Windows 10 Mobile-toestel, dan toets je eveneens #31# in voor het nummer waarmee je contact wilt maken. Na het gesprek bel je weer met nummerherkenning.

Let op: 
je belt zowel met je Android als iPhone niet volledig anoniem, aangezien je provider nog steeds ziet met wie jij belt. Alleen de ontvanger kan niet zien dat jij hem of haar opbelt. Mocht je dit willen gebruiken om iemand lastig te vallen, dan kan de ontvanger zijn of haar provider waarschuwen. Die heeft
gewoon de middelen om jouw nummer aan de politie te geven. Misbruik de functie dus niet.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de beste Sim Only tips!