Gebruikte je altijd Android maar heb je een iPhone gekocht? Met een handige app van Apple wordt van Android naar iOS overstappen wel heel gemakkelijk.

Van Android naar iOS overstappen: zo doe je dat

Als je voor een iPhone kiest, helpt Apple graag een handje om een eventuele overstap van Android naar iOS gemakkelijk te maken. Met de speciale Move to iOS-app worden alle mogelijke bestanden en contactgegevens van je oude telefoon naar de iPhone overgezet.

Door de app te installeren op je oude Android, hoef je alleen onderstaande stappen te volgen. Voor je het weet kun je zo met je nieuwe iPhone aan de slag en is het tijd om je Android vaarwel te zeggen. Voordat je begint met je gegevens van Android naar iOS overzetten, raden we aan om even te kijken of je iPhone en Android-smartphone aan de voorwaarden voldoen. De iPhone moet namelijk op iOS 9 of hoger draaien en een iPhone 5 of nieuwer zijn. Het Android-toestel moet versie 4.0 of hoger draaien.

Voordat je begint, is het slim om beide apparaten met wifi te verbinden. Er worden immers grote hoeveelheden data overgedragen. Daarnaast raden we aan om beide telefoons met het stopcontact te verbinden. Zorg er tot slot voor dat er genoeg ruimte op je apparaat is. Is dit allemaal gelukt, dan kun je met onderstaande stappen aan de slag.

  1. Download de Move to iOS-app in de Google Play Store (link);
  2. Kies bij het instellen van je iPhone ‘Verplaats gegevens vanaf Android’;
  3. Open de Move To iOS-app op je Android-telefoon;
  4. Volg de stappen op het scherm en kies ‘Find Your Code’
  5. Pak de iPhone erbij, kies ‘Overstap vanaf Android’ en wacht tot de code verschijnt;
  6. Voer de code op je Android-telefoon;
  7. Kies het materiaal dat je over wilt zetten en wacht tot de overdracht is voltooid.

Gratis apps, foto’s en meer meteen overgezet

Na afloop van bovenstaande stappen kun je de iPhone instellen zoals iedere andere Apple-telefoon. Volg de stappen op het scherm, maak een Apple ID aan, stel Touch ID en Siri in enzovoorts. Op deze manier kun je onder meer je contacten, berichten, foto’s, video’s accounts en gratis apps overzetten. Wel zo handig als je snel met je nieuwe smartphone aan de slag wilt.