Binnen de EU gelden geen extra roamingkosten meer. Dat betekent dus zonder zorgen over hoge rekeningen internetten overal in de EU. De logische volgende stap is gratis internetten, al moet je hier vooralsnog zelf iets voor doen. In 4 tips legt OnlySim hoe je toch gratis kan internetten.

Gratis internetten met je smartphone

gratis internetten De databundels van sim only-abonnementen worden steeds groter, terwijl je er in verhouding minder voor hoeft te betalen. Toch is volledig gratis internetten nog niet aan de orde. Gelukkig kun je er met onderstaande tips wel veel aan doen om zo lang mogelijk zonder kosten te Netflixen en Snapchatten.

1. Provider hotspots gebruiken

Sinds 2013 biedt Ziggo door heel Nederland gratis wifi-hotspots aan voor haar klanten, KPN volgde dit voorbeeld later op. Als je een abonnement met wifi bij Ziggo of KPN hebt afgesloten, dan krijg je van je provider aparte inloggegevens voor deze hotspots. Deze gegevens hoef je net als bij een normaal wifi-netwerk maar één keer in te vullen. Check voordat je buitenshuis gaat surfen dus eerst even of er een wifi-hotspot in de buurt is. Zo kan je verrassend vaak toch gratis internetten, en heeft het geen invloed op je databundel.

2. Automatisch verbinding maken met wifi-netwerken

Of je nu thuis, op je werk, in de supermarkt of bij je oma bent; overal zijn er wifi-netwerken. Op plekken waar je vaker komt zal je vast en zeker al ingelogd zijn op het wifi-netwerk. Zorg ervoor dat je bij je instellingen aanzet dat je telefoon automatisch verbinding maakt met bekende wifi-netwerken. Als je een keer vergeet verbinding te maken met een bekend wifi-netwerk, doet je smartphone dat vanzelf.

sim only-nieuws

3. Data uitzetten

Ondanks dat je op steeds meer plekken wifi hebt, betekent dit niet altijd dat deze hotspots goed werken. Op sommige plekken is de wifi-verbinding zo slecht dat het surfen erg moeizaam gaat. Het kan dan gebeuren dat de verbinding met het netwerk verbreekt. Veel mensen hebben altijd hun mobiele data aanstaan en dat zou in dit geval betekenen dat je telefoon daar weer naar overschakelt. Let op: dit kan ook gebeuren als je even de verbinding verliest met je wifi-netwerk van thuis. Zet je data dus even uit als je op een wifi-netwerk zit. Voor je het weet surf je onbedoeld op je databundel.

4. Gast- en openbare wifi-netwerken

Veel publieke plekken, zoals supermarkten en restaurants, hebben hun eigen wifi-netwerk. Echter komt het ook steeds vaker voor dat deze plekken een (on)beveiligd wifi-netwerk voor gasten hebben. Daarnaast zijn er vaak veel openbare wifi-netwerken beschikbaar. Je kan regelmatig gratis op gast- en openbare netwerken inloggen door de voorwaarden te accepteren of in te loggen met je mailadres. Zoek naar netwerken met namen zoals ‘Cafetaria Piet Gasten’ of ‘Bistro_Andrea_Guest’.

Let op: Openbare netwerken zijn lang niet altijd veilig. Lees over wifi veiligheidstips om te kijken waar je op moet letten. Met een beetje moeite kan je toch weer gratis internetten.