Wat is een sim only nu precies? OnlySim legt het uit en laat je zien waarom een sim only abonnement in veel situaties erg interessant is.

Wat is een sim only?

Bij een sim only abonnement betaal je de provider een maandelijks bedrag voor je aansluiting en het gebruik van zijn netwerk. Je krijgt hiervoor een simkaart van de aanbieder. Er is geen nieuw toestel verbonden aan dit type abonnement, daarom heb je een simlockvrij toestel nodig als je een sim only afsluit. Vrijwel alle hedendaagse smartphones zijn simlockvrij, dus daar hoef je je doorgaans geen zorgen over te maken.

wat is een sim only

Omdat er geen dure smartphone bij je abonnement zit, is een sim only vaak stukken goedkoper. Check ons overzicht met sim only aanbiedingen en je ziet direct hoeveel je maandelijks kunt besparen. Zeker als je smartphone nog prima werkt, is het verstandig om voor een sim only te gaan. Of wellicht heb je voor korte tijd een abonnement nodig; dan is een maandelijks opzegbare sim only uitermate geschikt. Bij veel langlopende abonnementen kun je pas na afloop van je contract maandelijks opzeggen.

Uitgebreid of juist beperkt

Ook aantrekkelijk zijn de zeer uitgebreide sim only met 4G abonnementen waarbij je voor een relatief laag bedrag een nagenoeg onbeperkte databundel krijgt. Onder meer Tele2, T-Mobile en Youfone hebben betaalbare abonnementen met enorme databundels speciaal voor grootverbruikers. Ook handig als je met andere apparaten gebruikmaakt van je mobiele dataverbinding. Belminuten en sms’jes krijg je er vaak gratis (en onbeperkt!) bij.

Wil je juist zo min mogelijk betalen voor je telefoonrekening, dan kun je gaan voor een sim only met een kleine bel- en databundel. Vaak ben je dan voor minder dan een tientje per maand klaar. Check onze sim only top 3 voor een selectie van abonnementen met de beste prijs-kwaliteitverhouding.