Wat veel mensen niet weten is dat je bij een aantal providers een tweede simkaart kunt krijgen voor je abonnement. OnlySim legt uit wat een duosim inhoudt en wat je ermee kan.

Dit kun je doen met een duosim

Een duosim is eigenlijk niets meer dan een tweede simkaart voor een bestaand abonnement. Dit kun je in verschillende situaties gebruiken, zoals een tweede simkaart voor je tablet of een telefoon die in je auto ingebouwd zit. Sommige laptops kunnen ook voorzien worden van een simkaart, waarmee ze op het internet kunnen. Deze tweede simkaart gebruikt dezelfde bundel als je andere simkaart, wat betekent dat je niets extra’s betaalt voor het verbruik.

Een duosim kun je gebruiken in twee aparte telefoons, maar ook in een telefoon met dual sim-ondersteuning. Deze term staat voor de technologie die het gebruiken van twee simkaarten in een toestel mogelijk maakt, en is dus niet te verwarren met duosim. In een ander FAQ-artikel leggen we alles uit over dual sim en welke telefoons het ondersteunen.

Niet alle providers bieden duosim aan. In onderstaand lijstje vind je terug bij welke providers je een duosim kunt krijgen. Let er wel op dat je in de meeste gevallen de tweede simkaart niet tegelijk met de eerste kunt gebruiken: er kan er maar één tegelijk op het netwerk actief zijn. Bovendien bieden sommige providers de optie alleen aan zakelijke klanten.

Aanvragen duosim

Bij de providers die een duosim aanbieden is het aanvragen meestal heel eenvoudig. Bij T-Mobile en Vodafone doe je het via de online accountomgeving, terwijl je bij KPN de klantenservice moet bellen. Ook bij Tele2 en Telfort moet je als zakelijke klant contact opnemen met de providers zelf om een duosim te regelen.