De simkaart van je nieuwe sim only-abonnement kun je niet meteen gebruiken. Om snel te kunnen bellen en internetten moet je eerst die simkaart activeren. 

Waar moet je op letten met het activeren?

Wie een nieuw abonnement afsluit, wil daar natuurlijk snel gebruik van maken. Voordat dat kan, moet je altijd even je simkaart activeren. En dat is heel makkelijk.

Echter is het van te voren belangrijk om stil te staan bij wat voor nieuw sim only-abonnement je hebt afgesloten. Als je bij je huidige provider hebt verlengd, dan kun je waarschijnlijk je huidige simkaart blijven gebruiken. Heb je bij je sim only ook een nieuwe Android of nieuwe iPhone aangeschaft? Ga dan na of je huidige simkaart in je nieuwe smartphone past, anders heb je alsnog een nieuwe simkaart nodig. Lees welke simkaart in jouw smartphone past.

simkaart activeren

Bij veel providers heb je een persoonlijke inlogpagina nodig. Let er dus op dat je deze van te voren al hebt aangemaakt met het e-mailadres dat je op hebt gegeven bij je provider. Daarnaast heb je je huidige en nieuwe simkaartnummer nodig. Van je huidige simkaart is dat makkelijk te vinden in de instellingen van je smartphone. Het nummer van je nieuwe simkaart staat op de 3-in-1-simkaart die je hebt gekregen.

Simkaart activeren: zo doe je dat

Bij de volgende providers kun je je simkaart activeren via je persoonlijke pagina op de website:

Bij Ben is het ook mogelijk om je simkaart te activeren in de Ben-app. Wil je je simkaart activeren bij Hollandsnieuwe of KPN? Deze providers hebben hier aparte pagina’s voor. Ook Telfort heeft zo’n pagina, maar deze is alleen van toepassing op nieuwe klanten.