Je sim only-abonnement staat nog steeds op je ouders’ naam. Of je hebt destijds door omstandigheden voor iemand een sim only op jouw naam afgesloten. Nu wil je de sim only overdragen of juist op je eigen naam laten zetten. Wij leggen uit hoe dit werkt.

Sim Only overdragen, hoe werkt dat?

Wil je je sim only overdragen of ga je juist een abonnement overnemen? Ga dan eerst even na bij welke provider het contract is afgesloten. Per provider kan de gang van zaken bij een contractoverdracht verschillen, maar in principe gaat de overdracht op de volgende manier.

sim only overdragen

  1. Ga naar de website van je provider. Zoek hier de pagina voor het overdragen van je sim only op. Bij sommige providers moet je controleren of je abonnement in aanmerking kan komen voor contractoverdracht;
  2. Daarna download je het formulier voor contractovername. Deze moet je naar volledigheid invullen samen met de persoon die het contract overneemt. Hierin vul je gegevens in zoals contractinformatie en adres- en betalingsgegevens van de huidige en nieuwe klant bij de provider.
  3. Vervolgens wordt er in het overnameformulier of op de webpagina aangegeven dat je een kopie van het legitimatiebewijs van de nieuwe eigenaar bij moet voegen. Afhankelijk van de provider geldt dit ook voor de huidige eigenaar. Bij sommige providers moet de nieuwe eigenaar ook een kopie van de bankpas bijvoegen.
  4. Als je al deze stappen hebt doorlopen, moet je het ingevulde formulier inclusief bijlagen opsturen naar je providers. Enkele providers vragen je de gegevens op te sturen per post, anderen ontvangen het graag via de mail.

Als je bovenstaande stappen doorloopt, is het overdragen van een sim only-abonnement zo gebeurd. Let wel goed op of het abonnement mag worden overgezet, dat je de stappen van jouw provider volgt en alles volledig invult.

Daarnaast hebben providers allemaal een eigen overdrachtstermijn. Houdt hier rekening mee tijdens het sim only overdragen. Bij Simyo is het bijvoorbeeld handiger om voor de 20e van de huidige maand de overname in te dienen. Wanneer je dit na de 20e doet neemt Simyo hier een extra maand de tijd voor.