Je sim only loopt af en je bent er nog niet over uit wat je gaat doen. Een nieuwe sim only afsluiten of toch je abonnement verlengen? OnlySim geeft je een paar handige tips.

Abonnement verlengen of vernieuwen?

Eens in de één of twee jaar sta je voor de keuze: je huidige abonnement verlengen of toch een nieuwe sim only afsluiten. Welke optie je kiest, ligt helemaal aan je eigen voorkeur. Er zijn in ieder geval een aantal zaken waarbij je stil moet staan.

Behandel de situatie alsof je opnieuw een sim only-abonnement gaat afsluiten. Hierdoor kijk je kritisch naar alles wat bij een sim only komt kijken. Het enige dat in dit geval anders is, is dat je ook over je huidige provider moet nadenken. Ga voor jezelf de volgende dingen na:

 • Ben ik tevreden met mijn huidige provider?
 • Welke provider past het beste bij mijn wensen?
 • Wat wil ik per maand maximaal betalen?
 • Welke bundels wil ik?
 • Met wat voor duur wil ik een abonnement afsluiten?

Heb je voor jezelf deze vragen beantwoord? Dan kun je de keuze gaan maken. Wil je echter helemaal van je sim only af zien? Dan kun je ook je sim only stopzetten.

sim only verlengen of vernieuwen

Waarom je abonnement verlengen?

Een van de twee keuzes is om je huidige abonnement te verlengen. Natuurlijk heb je de keuze om precies dezelfde sim only te houden, maar bij een verlenging kun je ook gewoon nieuwe bundels kiezen. In principe blijft alleen je provider hetzelfde. Sommige providers bieden zelfs leuke extra’s of kortingen om je als klant te behouden. Je abonnement verlengen kun je om een aantal redenen doen.

 • Ik ben tevreden met mijn provider;
 • Ik ben tevreden met mijn huidige abonnement;
 • Als ik verleng krijg ik extra korting of bijvoorbeeld extra MB’s;
 • Ik wil nieuwe aansluitkosten vermijden.

Als deze punten op jou van toepassing zijn, dan kun je het beste je abonnement verlengen. Dit doe je op je persoonlijke pagina van je huidige provider. Ga ook bij je provider na vanaf hoeveel dagen voor het eind van je contract je al kunt verlengen.

abonnement verlengen

Waarom een nieuw abonnement?

De tweede keuze is een nieuwe sim only afsluiten. Deze keuze is alleen echt logisch als je huidige provider niet aan je wensen voldoet, tenzij je een keer een nieuwe provider wilt uitproberen. Let er op dat je bij een nieuwe sim only opnieuw aansluitkosten betaalt aan je nieuwe provider. Een nieuw abonnement sluit je af bij de volgende redenen:

 • Ik ben ontevreden over mijn huidige provider;
 • Bij een andere provider betaal ik minder;
 • Mijn huidige provider biedt niet de sim only aan die ik wil.

Zijn deze punten op je van toepassing? Kies dan voor een nieuwe sim only bij een andere provider. Ga wel na bij je huidige provider hoeveel dagen je voor het eind van je contract kunt overstappen naar een andere provider.

Tip: Geef bij je nieuwe provider aan dat je overstapt. Zo kun je je huidige telefoonnummer behouden.

abonnement verlengenEen alternatief

Als je nog niet weet of je gaat verlengen of vernieuwen, dan kun je ook een sim only met maandelijks opzegbaar abonnement kiezen. Dit is een sim only die voor één maand geldig is en die je maandelijks kunt opzeggen. Zolang je dit abonnement niet opzegt, verlengt je provider het contract telkens met één maand.

Een maandelijks opzegbaar sim only-abonnement geeft je de vrijheid om na te denken over wat voor abonnement je precies wilt. Daarnaast kun je elke maand andere bundels uitproberen, zodat je weet welk abonnement het meest geschikt is. Let er wel op dat een maandelijks abonnement iets duurder is en niet bij elke provider is af te sluiten.