Er zijn veel verschillende telecomaanbieders in Nederland, allemaal met hun eigen voor- en nadelen. OnlySim helpt je met de juiste provider kiezen.

De beste provider kiezen

Het is goed om te weten dat er in Nederland vier netwerkbeheerders zijn: KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Andere, zogenoemde virtuele providers maken gebruik van het 3G/4G-netwerk van de ‘grote vier’. Zo lift Youfone mee op het KPN-netwerk, terwijl Simpel en Ben gebruikmaken van het netwerk van T-Mobile. In veel gevallen zijn de virtuele providers iets goedkoper. Ze moeten vaker stunten met prijzen omdat ze niet dezelfde naamsbekendheid als de netwerkbeheerders hebben.

In de FAQ Bij welke providers kan ik terecht voor 4G? geven we meer info over de 4G-netwerken van de grootste providers in Nederland. Om je te helpen met het kiezen van de beste provider hebben we hieronder de belangrijkste weetjes over de verschillende aanbieders op een rij gezet. Omdat er tientallen providers actief zijn in Nederland hebben we ons beperkt tot de bekendste vier.

KPN

kpn provider kiezenKPN heeft een stabiel, landelijk dekkend 4G-netwerk en goede klantenservice. De provider biedt verschillende sim only’s. Gebruik je je telefoon alleen om te bellen en sms’en, kies dan voor een instapabonnement zonder databundel. Wil je juist wel mobiel internetten, ga dan voor een uitgebreider abonnement waarbij je meer data krijgt en kunt onbeperkt bellen en sms’en. Voordelen van KPN zijn onder meer dat je bij een Zorgeloos-abonnement je data en belminuten in de EU zonder extra kosten kunt gebruiken. Is je databundel op, dan blijf je online met een lagere snelheid. Abonnementen bij KPN hebben een looptijd van minimaal 12 maanden.

Bekijk meer info, plus- en minpunten en de beste KPN sim only aanbiedingen.

Vodafone

vodafone logoVodafone is wereldwijd actief en heeft in Nederland een landelijk dekkend 4G-netwerk. Daar maken ook virtuele providers als hollandsnieuwe en Ziggo gebruik van, maar voor de hoogste datasnelheden moet je bij Vodafone zelf zijn. De provider bedient zowel de particuliere als zakelijke markt en biedt naast mobiele abonnementen (met of zonder toestel) ook internet, tv en vast bellen aan onder de noemer Vodafone Thuis. Door Vodafone Mobiel en Thuis te combineren, krijg je iedere maand extra data en meer tv-zenders. Met de uitgebreidere abonnementen kun je onbeperkt bellen en sms’en. De minimaal looptijd van een abonnement is 12 maanden.

Bekijk meer meer info, plus- en minpunten en de beste Vodafone sim only aanbiedingen.

T-Mobile

provider kiezen t-mobileT-Mobile heeft eveneens een landelijk dekkend 4G-netwerk, waar ook Ben en Simpel gebruik van maken. Dit is zeer stabiel, al liggen de maximale internetsnelheden iets lager dan bij de concurrentie. Een voordeel van T-Mobile is dat je meer mogelijkheden hebt om zelf je data-, bel- en sms-bundel samen te stellen en aan te passen. De provider biedt op dit vlak veel flexibiliteit en belooft dat je nooit wordt geconfronteerd met onverwachte kosten voor mobiel internet in binnen- en buitenland. Is je bundel op, dan wordt de internetsnelheid teruggeschroefd. De minimale contractduur bedraagt 12 maanden.

Bekijk meer info, plus- en minpunten en de beste T-Mobile sim only aanbiedingen.

Tele2

tele2 provider kiezenTele2 is een van de grotere spelers op het gebied van sim only in ons land. De van oorsprong Zweedse provider heeft een 4G-netwerk dat ruim driekwart van Nederland dekt. Bij een sim only van Tele2 krijg je standaard een databundel met 4G; een sim only abonnement met alleen bellen is bijvoorbeeld niet mogelijk. Wel kun je internetten met hoge snelheden waarvoor je bij veel andere providers moet bijbetalen. De standaard looptijd van een abonnement bedraagt twee jaar, maar een maandcontract is slechts 1 euro duurder. Het voordeel hiervan is dat je de vrijheid hebt om snel je abonnement op te zeggen als je elders een betere deal hebt gevonden.

Check meer info, plus- en minpunten en de beste Tele2 sim only aanbiedingen.