Als je een abonnement met een onbeperkte databundel hebt, wil je deze ook in het buitenland kunnen gebruiken. OnlySim zet voor je op een rijtje wat de regels hiervoor zijn per provider.

Onbeperkte sim only in het buitenland

Het aantal providers dat onbeperkte databundels aanbiedt blijft maar stijgen. Maar niet al deze abonnementen zijn buiten Nederland ook onbeperkt bruikbaar. Veel providers hanteren een fair use policy voor wanneer je je abonnement in het buitenland gebruikt.

Maar wat zijn de limieten waar je rekening mee moet houden als je je buiten Nederland in de EU bevindt en tegen welke (onverwachte) kosten loop je aan? Hieronder zetten we de situatie per provider voor je op een rijtje.

  • Robin Mobile: na meer dan 10GB aan datagebruik in het buitenland, wordt je snelheid aangepast. In wat de provider “extreme gevallen” noemt, kan zelfs je verbinding worden geblokkeerd.
  • Youfone: tot aan 3GB aan datagebruik wordt door Youfone als “redelijk gebruik” bestempeld. Ga je hier overheen, dan loop je kans dat je verbinding wordt afgesloten.
  • Tele2: met een onbeperkte bundel mag je maximaal 6GB aan verkeer opmaken. Ga je over deze limiet, dan betaal je 0,009 euro per MB.
  • T-Mobile: bij een Unlimited-abonnement van T-Mobile krijg je 10GB aan tegoed voor binnen de EU. Je kunt zelf kiezen of je verbinding stopt na deze drempel, waarna je extra bundels kunt kopen of per MB kunt afrekenen.

Er is dus geen enkele provider die je een echt onbeperkte databundel biedt in het buitenland. Robin Mobile komt hier nog het dichtst bij, maar bij deze provider kun je geen extra tegoed aanschaffen als je over de 10GB heen gaat. Dit kan bij T-Mobile wel, dus grootverbruikers zijn bij de roze provider het best af. Een ander alternatief is om tijdens je buitenlandverblijf een simkaart met een onbeperkte bundel aan te schaffen van een lokale provider.