Sta je op het punt om een sim only abonnement af te sluiten, dan vraag je je wellicht af hoe het met de simkaart zit. OnlySim geeft antwoord.

Nieuwe simkaart bij nieuw abonnement

Als je een volledig nieuw contract afsluit zonder nummerbehoud krijg je inderdaad een nieuwe simkaart. In het geval dat je wel je nummer wilt behouden, maar overstapt naar een andere provider krijg je ook een nieuwe simkaart. Blijf je bij je huidige provider en behoud je je nummer, dan kun je gebruikmaken van de simkaart die momenteel in je toestel zit. Bij het overstappen is het handig om je simkaartnummer bij de hand te hebben. In dit artikel lees je waar je dat nummer vindt.

Maar hoe weet je zeker dat een eventuele nieuwe simkaart wel in je toestel past? Die vraag beantwoorden we in de FAQ Welke simkaart past in mijn smartphone? Doorgaans hoef je je hier geen zorgen over te maken. In de meeste gevallen ontvang je een 3-in-1-simkaart die je heel eenvoudig passend kunt maken voor jouw toestel. Zelfs als het een iets ouder model is, dan nog gebruikmaakt van een grotere micro-simkaart. Heb je je vergist, dan kun je bij praktisch elke telefoonwinkel een sim-adapter aanschaffen om de simkaart de juiste grootte te geven. Zo’n adapter kost meestal enkele euro’s.

Op zoek naar een nieuw abonnement of wil je verlengen? Check dan ons overzicht met de beste sim only aanbiedingen van dit moment. Je kunt de abonnementen gemakkelijk filteren op jouw voorkeuren en budget.