Nu WhatsApp voor zowel bellen als berichten versturen goed werkt, kan het lastig zijn te bepalen hoeveel belminuten je nog nodig hebt in je sim only-abonnement. Daarom helpen we je graag een handje!

Hoeveel belminuten moet ik kiezen?

Als je op het punt staat een sim only-abonnement af te sluiten, is het handig om een paar dingen alvast voor jezelf op een rijtje te hebben. Je wilt immers wel een deal sluiten die perfect bij je verbruik (en natuurlijk ook bij je portemonnee) past.  En dus is het slim om van tevoren even te bedenken hoeveel geld je iedere maand kwijt wilt zijn, maar ook hoeveel belminuten, sms-berichten en data je nodig hebt.

Het kiezen van het aantal belminuten is in vergelijking met een paar jaar geleden flink veranderd. Steeds meer apps bouwen een belfunctie in en vragen eigenlijk alleen maar data. Daarom wordt een grotere databundel steeds belangrijker. En dat terwijl de tijd dat je echt ouderwets belt steeds minder wordt.

In het onderstaande overzicht hebben we de hoeveelheid belminuten onderverdeeld in vier categorieën. Die nemen we afzonderlijk van elkaar door.

 

Belminuten op het strand

0 belminuten

Ben jij volledig over op bellen via het internet en denk je nooit anders nodig te hebben? Dan kun je met een gerust hart een abonnement afsluiten met nul belminuten. Houd er wel rekening mee dat je een wat grotere databundel nodig hebt. Die extra MB’s zijn namelijk hard nodig als je via WhatsApp, FaceTime Audio, Viber, Telegram of een andere app een telefoongesprek aangaat.

1 tot 100 belminuten

Bel je vaak met een app via internet of pleeg je sowieso nauwelijks telefoontjes? Dan is een bundel van rond de 100 minuten waarschijnlijk voldoende om de maand door te komen. Zelfs als je eigenlijk alleen via internet belt, kan het toch best handig zijn om een aantal belminuten achter de hand te hebben. Als een app bijvoorbeeld een storing heeft, of je een telefoonnummer niet via internet kunt bereiken.

101 tot 500 belminuten

Sommige mensen zitten tussen alle categorieën in en plegen alleen zo nu en dan een telefoontje. In dat geval raden we aan om een bundel te kopen die afhankelijk van je gebruik tussen de 100 en 500 minuten inzit. Kies bijvoorbeeld voor 200 minuten als je soms via het internet belt. Ga iets hoger zitten als je nauwelijks functies als FaceTime of WhatsApp-bellen gebruikt.

Onbeperkte belminuten

Heb je geen of weinig behoefte aan mobiel internet, maar moet je (bijvoorbeeld voor je werk) veel telefoneren? Dan kun je met een abonnement met onbeperkte belminuten zo lang aan de lijn blijven als je smartphone-accu het volhoudt. Hier betaal je natuurlijk ook het meeste voor. Het is echter waarschijnlijk goedkoper dan dat je met een kleinere bundel over je aantal minuten heengaat en extra moet bijbetalen. Maak dus voordat je een nieuw abonnement afsluit een goede inschatting van de hoeveelheid minuten die je nodig denkt te hebben.

Ben je na het lezen van onze keuzehulp zeker van je beslissing? Vergelijk alle sim only aanbiedingen in onze vergelijker en zie direct welke aanbieding en provider het beste bij jouw wensen aansluit.