Als je een nieuwe sim only bestelt, dan kies je natuurlijk voor een passende bundel. Toch kan het zijn dat je over je belbundel heengaat. Dan is het handiger om voor de zekerheid een belplafond in te stellen.

Belplafond instellen bij je provider

Alhoewel het een handige functie is, kun je maar bij een aantal providers een belplafond instellen. Maar hoe doe je dat precies?

  • Hollandsnieuwe. Elke hollandsnieuwe sim only heeft een bellimiet. Deze treedt in werking als je tegoed op is; je kunt dan niet meer bellen, sms’en of internetten. Hollandsnieuwe hanteert dus een automatisch belplafond, zodat je nooit over je bundel heen kan gaan. Als je daarna wel weer wilt bellen, dan kun je je tegoed opwaarderen.
  • Simpel. Bij Simpel moet je zelf je belplafond instellen, op je persoonlijke Mijn Simpel-pagina of in de app. Dit limiet stel je in vanaf minimaal 10 euro met minimaal je reguliere sim only-kosten per maand. Zo kun je een sim only van 7,50 euro per maand aanvullen tot 12,5 euro met een bellimiet. Dan betaal je dus 5 euro voor je belplafond. Je kunt op elk moment je plafond weer aanpassen. Let op: als je na 8 augustus 2017 een Simpel sim only hebt besteld, dan kost het belplafond je maandelijks 50 eurocent.
  • Youfone. Ook bij Youfone moet je zelf je belplafond instellen. Een belplafond bij een Youfone sim only kost minimaal 10 euro. Dit is exclusief de kosten voor je normale bel-/sms-bundel. Via MyYoufone of de app kun je je bellimiet instellen, maar ook aanvullen.

belplafond instellen

Wat als ik geen belplafond kan instellen?

Helaas is het bij veel providers niet mogelijk om een belplafond in te stellen. Enkele providers sturen je wel een berichtje of melding als je aan het limiet van je belbundel zit. Verder moet je vooral zelf goed op je verbruik letten. Download daarom altijd de app van je provider in de Play Store of App Store, afhankelijk van het type telefoon dat je gebruikt.

De app toont hoeveel belminuten je hebt verbruikt en hoeveel je er nog over hebt. Hierdoor heb je goed inzicht in je verbruik en kan je buitenbundelkosten voorkomen.

Ga dus vooral zorgvuldig om met je belminuten. Check regelmatig de app van je provider om te kijken hoeveel minuten je nog over hebt. Wil je liever gewoon zorgeloos kunnen bellen? Dan is een sim only met onbeperkt bellen de oplossing.