Heb je een abonnement inclusief smartphone dat (bijna) afloopt en doet je toestel het nog prima, dan is met een sim only verlengen een goede optie. OnlySim laat zien waarom.

Sim Only verlengen

Je huidige abonnement met een sim only verlengen is in de meeste gevallen geen probleem. Het verschilt per provider vanaf wanneer een verlenging van het abonnement mogelijk is. Vaak kan het al vanaf drie maanden voor afloop van je huidige abonnement, maar soms moet je iets langer wachten. Neem voor precieze informatie contact op met je provider of log in op de website van je provider om te checken vanaf wanneer je kunt verlengen.

Het handige van je abonnement verlengen, is dat je je huidige nummer behoudt én geen aansluit- of administratiekosten betaalt. Je blijft immers bij dezelfde provider. Ook kun je doorgaans kiezen voor een aantrekkelijke aanbieding, wat enkele euro’s op maandbasis bespaart.

Toch is het slim om je te oriënteren, voordat je bij je huidige provider je abonnement verlengt. Wie weet is je gebruik de afgelopen tijd veranderd, waardoor je behoefte hebt aan een grotere of kleinere bundel, die elders goedkoper is. Of misschien is het sim only abonnement dat je zoekt goedkoper bij een andere aanbieder.

Het prijsverschil tussen een KPN sim only en een Youfone sim only is groot, terwijl laatstgenoemde van hetzelfde (4G-)netwerk gebruikmaakt.

Omdat in principe alle Nederlandse providers de optie voor nummerbehoud aanbieden, is overstappen een fluitje van een cent. Check ons actuele overzicht van sim only aanbiedingen voor interessante (verleng)deals.

Ingangsdatum

Tot slot nog iets om op te letten als je je bestaande abonnement gaat verlengen met een sim only. Het nieuwe abonnement gaat pas in wanneer je huidige abonnement is beëindigd. Dat je drie maanden van tevoren een nieuw contract kunt afsluiten, betekent niet automatisch dat de laatste drie maanden kwijtgescholden worden of dat je al kunt gebruikmaken van de nieuwe bundels die je hebt afgesloten. Heb je nu bijvoorbeeld geen 4G, dan kun je daar pas van gebruikmaken vanaf de startdatum van je sim only abonnement.