Providers hebben er een handje van om te stunten met tarieven om nieuwe klanten te werven. Maar waarom ga je meer betalen als je abonnement afgelopen is?

Abonnement afgelopen, hoger tarief

De meeste providers bieden een bepaalde korting aan om nieuwe abonnees te werven. Die is vaak verbonden aan de contractsduur. In de regel krijg je meer korting als je kiest voor een sim only van 24 maanden, dan voor een verbintenis van 12 maanden of een maandelijkse sim only. Providers willen je immers zo lang mogelijk aan zich binden.

Besluit je het abonnement aan te houden na afloop van de contractduur, dan is de kans groot dat de korting vervalt en dat je maandelijks meer betaalt voor je abonnement. Ook eventuele voordeeltjes, zoals gratis toegang tot een muziekdienst, komen dan te vervallen. Paradoxaal genoeg lijken nieuwe klanten voor providers belangrijker zijn dan bestaande klanten.

Oriënteren

Toch zijn er genoeg providers die je op de hoogte stellen als het einde van je contract in zicht komt. In de meeste gevallen ontvang je een e-mail met een aanbieding om je contract te verlengen. Dat kan financieel aantrekkelijk zijn, maar let wel op de voorwaarden. Waar bij oude hollandsnieuwe sim only’s het tegoed tot drie maanden houdbaar was, is dat bij nieuwe abonnementen niet meer het geval. Een flinke domper voor klanten met een gebruik dat van maand tot maand wisselt.

Is je abonnement afgelopen, dan loont het zich om je te oriënteren op aanbiedingen bij zowel je huidige als nieuwe provider. Wie weet is je gebruik de afgelopen tijd veranderd, waardoor je behoefte hebt aan een grotere of kleinere bundel, die elders goedkoper is. Of misschien loopt je huidige abonnement inclusief toestel af en is het aantrekkelijk om voor een goedkopere sim only te gaan omdat je smartphone het nog prima doet.

Check in dat geval eens ons overzicht van sim only aanbiedingen en krijg direct inzicht in wat je maandelijks kunt besparen. Het aanbod is gemakkelijk te filteren op jouw wensen, voorkeuren en budget.