Vrijwel iedere provider rekent aansluitkosten als je een nieuw abonnement afsluit of van nummer verandert. OnlySim zet de sim only aansluitkosten per provider op een rijtje.

Aansluitkosten bij een sim only

Ook bij een nieuwe sim only betaal je een bedrag om je nummer en abonnement aan te laten sluiten op het netwerk van de provider. Ben je al klant bij een provider en kies je voor verlengen, dan hoef je die kosten meestal niet te betalen. Dat levert al gauw een besparing van tussen de 10 en 25 euro op. Sommige providers hebben aanbiedingen waarbij je geen aansluitkosten hoeft te betalen, om zo nieuwe klanten te lokken. Of ze noemen het anders: zo spreekt Simpel over administratiekosten.

Benieuwd naar de actuele aansluitkosten per provider? Hieronder zetten we ze overzichtelijk op een rijtje, zodat je precies weet welk bedrag je moet bijbetalen als je een nieuw abonnement afsluit. Dit overzicht is het laatst bijgewerkt op 21 juni 2019.

Zoals je ziet zijn de aansluitkosten momenteel het hoogst bij KPN, T-Mobile en Vodafone, al wijzigen de tarieven regelmatig. Veel providers rekenen rond de 20 euro voor de aansluitkosten en zetten het bedrag op de eerste factuur die je ontvangt.

De ‘alles onbeperkt’ provider Robin Mobile rekent geen aansluitkosten, maar nieuwe klanten moeten wel eenmalig 9,95 euro betalen voor hun simkaart. Bij Ziggo hoef je doorgaans geen aansluitkosten te betalen, al moet je wel klant zijn om bij deze provider een sim only af te sluiten.