Youfone heeft haar abonnementen vernieuwd. Pakketten met een onbeperkt aantal belminuten of sms’jes worden goedkoper, terwijl minder uitgebreide bundels iets duurder worden. Ook krijgen nieuwe klanten met een snelheidsbeperking voor 4G-internet te maken.

Youfone-abonnementen vernieuwd

De virtuele provider, die het netwerk van KPN gebruikt, heeft de prijzen van haar abonnementen aangepast. De belangrijkste verandering is dat men de 4G-snelheid van nieuwe klanten voortaan begrenst op 25Mbit/s, in plaats van 256Mbit/s (4G+). Voor 1 euro per maand wordt deze snelheidsbeperking opgeheven, waardoor veel abonnementen dus iets duurder worden.

Bekijk de nieuwe abonnementen op de website van Youfone

De maatregel geldt alleen voor nieuwe klanten. Wanneer je momenteel al een Youfone-abonnement hebt verandert er dus niets. Verder zijn relatief kleine abonnementen met weinig belminuten en data iets duurder geworden. Abonnementen met een onbeperkt aantal belminuten en een 6/10GB databundel zijn juist voordeliger.

Onderstaande tabel geeft de nieuwe maandprijzen weer bij het afsluiten van een tweejarig abonnement, de goedkoopste optie. Je kunt ook een maandelijks of jaarlijks abonnement afsluiten tegen een meerprijs van 1 of 2 euro (per maand). Om met 4G+-snelheid te internetten (256Mbit/s) betaal je maandelijks altijd 1 euro extra.

Internetbundel (begrenst op 25Mbit/s Aantal belminuten of sms’jes Oude prijs Nieuwe prijs Meerprijs voor 4G+-internet
3GB 150 €8,50 €9 €1
3GB 300 €9,50 €10 €1
6GB onbeperkt €12,50 €11 €1
10GB onbeperkt €17,50 €16,50 €1

Een rekenvoorbeeld

De overige abonnementen zijn qua basisprijs niet veranderd, maar hebben dus wel een snelheidsbeperking. Wanneer je bijvoorbeeld een pakket met 50 belminuten en 1GB internet afsluit betaal je nog steeds 7 euro per maand, maar is je snelheid beperkt. Om op 4G+-snelheid te browsen betaal je 1 euro per maand extra. Nieuwe klanten zijn maandelijks dus een euro meer kwijt.

Het beste sim only-abonnement voor jou

Bekijk onze sim only-vergelijker om Youfone sim only-abonnementen met die van andere providers te vergelijken. Je kunt hierbij zelf filteren op bundel, maximaal maandbedrag en meer. Twijfel je nog tussen een sim only of abonnement met telefoon? Neem dan een kijkje in ons artikel waarin we beide abonnementsvormen tegen elkaar afzetten.