Vodafone wil nog in 2016 bellen via 4G en wifi introduceren om eventuele verbindingssproblemen van klanten op te lossen. Momenteel vinden de gesprekken veelal plaats via 2G.

Vodafone 4G-bellen 

De technologie om 4G– en wifi-bellen mogelijk te maken, moet in het najaar beschikbaar zijn voor consumenten. De zakelijke klanten van Vodafone krijgen in 2017 toegang tot de nieuwe manier van bellen. Bellen via 4G en wifi zorgt onder meer voor een stabielere gesprekskwaliteit, betere geluidskwaliteit en een snellere verbinding.

Vodafone vereist een bandbreedte van 25Kbit/s voor het bellen via wifi. Tijdens het bellen via 4G worden er geen MB’s maar belminuten uit de bundel van de klant verbruikt. Het is ook mogelijk om met een Vodafone sim only gebruik te maken van 4G-bellen als jouw toestel dat ondersteunt. De software van het toestel kiest vervolgens voor welk netwerk het kiest.

KPN wifi-bellen

Vodafone volgt met de aankondiging KPN en T-Mobile, die eerder al lieten weten in 2016 te starten met het aanbieden van bellen via 4g. Hoe deze providers dit gaan invullen is nog onbekend. KPN start daarnaast in 2017 met het bellen via wifi.