Ticketingbedrijf Tibbaa biedt sim only-abonnementen aan in Nederland, onder de naam Tibbaa Mobile. Wat heeft de kersverse provider te bieden?

Iedereen kan bij Tibbaa een sim only-abonnement afsluiten, al focust de aanbieder zich op een specifieke doelgroep: de jongere die niet meer belt met zijn of haar smartphone. Dat kan je ook opmaken aan het instapabonnement: onbeperkt 3G-data zonder belminuten of sms’jes. Die niet-bellende jongeren moeten Tibbaa Mobile een succes gaan maken, zo vertelt het bedrijf tegen OnlySim. De mobiele tak van Tibbaa moet uiteindelijk samen met de andere onderdelen van Tibbaa één geheel gaan vormen. Maar waarom kiest een ticketingbedrijf ineens voor sim only abonnementen?

Update: na het initiële contact hebben we Tibbaa nogmaals benaderd. Het bedrijf gaf aan dat zij naar de prijzen van haar abonnementen had gekeken. Op basis van prijzen van andere aanbieders in de markt, heeft Tibbaa de sim only-abonnementsprijzen aangepast. Alle abonnementen zijn in prijs gedaald. Het Green 3G+-abonnement is volgens onze sim only vergelijker gedeeld met Robin Mobile de goedkoopste in de markt. De andere sim only-abonnementen zijn nog wel duurder dan bij een andere aanbieders, op het Social Media-abonnement na. Voor dit abonnement is er geen vergelijkbare sim only in de markt.

Tibbaa Mobile

Het idee van Tibbaa Mobile

Om zich van de concurrentie te onderscheiden, biedt Tibbaa bij ieder abonnement dat je afsluit een elektronische betaalkaart aan. Hier kan je geld op zetten en producten van Tibbaa of haar partners kopen. Met het gebruiken van die kaart spaar je punten, waarmee je dan weer bijvoorbeeld een maand gratis bellen kan krijgen, of gratis entree tot een festival. Tibbaa beschrijft dat er zo een win-winsituatie ontstaat: “De klant krijgt extra voordelen door de betaalkaart en de partners door bijvoorbeeld het groeiende klantenbestand”, aldus een woordvoerder van Tibbaa. In de toekomst verschijnt hier mogelijk een aparte app voor, waarin je alle beschikbare producten kunt bekijken die met deze betaalkaart te koop zijn.

Wat opvalt is dat Tibbaa als provider duurder is dan andere sim only’s met onbeperkt internet. Op de vraag of de hogere maandelijkse kosten naast de betaalkaart andere voordelen met zich meebrengen, had Tibbaa geen eenduidig antwoord. Wel belooft het bedrijf dat hier in de toekomst verandering in komt. Dit zou vooral moeten gebeuren door de combinatie van het sim only-abonnement met de elektronische betaalkaart.

Tibbaa Mobile’s sim only-abonnementen

Tibbaa mobile

Tibbaa biedt verschillende sim only-abonnemten aan. Het instapabonnement bevat onbeperkt data op het 3G-netwerk van KPN vanaf 7,99 euro per maand, geen minuten of sms’jes dus. Dit kan nog oplopen tot 9,99 euro per maand afhankelijk van de duur van het contract. Tibbaa vertelde ons dat haar doelgroep bestaat uit jongeren tussen 18-30 jaar die graag naar festivals gaan. Het Social Media-abonnement is gericht op deze groep, die volgens Tibbaa dus niet meer belt. Hieronder staan alle abonnementen die Tibbaa aanbiedt:

 Type abonnement Prijs (bij 2-jarig contract Data Snelheid Minuten/sms
Social Media 7,99 euro Onbeperkt 3G (3 Mbps)
Green 3G 12,99 euro 2.500 3G (4 Mbps) 180
Green 3G+ 19,99 euro Onbeperkt 3G (5 Mbps) Onbeperkt
4G 22,99 euro 2.000 4G (15 Mbps) 240
Unlimited 4G 31,99 euro Onbeperkt 4G (25 Mbps) Onbeperkt

Vergelijk ook ons actuele aanbod van sim only-abonnementen van andere providers.

Wat is Tibbaa’s toekomstbeeld?

Tibbaa slaat een ambitieuze weg in en heeft grootste plannen, maar vanuit de ogen van de consument bestaan er nog heel wat onzekerheden. Waarom moet ik een duurder abonnement afsluiten bij Tibbaa en wat krijg ik daarvoor terug? Wat is de achterliggende gedachte en hoe werkt het spaarsysteem? Het komt neer op veel vragen waarop vooralsnog geen duidelijke antwoorden zijn.