Alle Telfort-winkels van Nederland gaan al per 1 mei 2019 dicht. Het lijkt erop dat moederbedrijf KPN vaart zet achter het schrappen van de provider. Dit is wat er voor klanten verandert als de Telfort-winkels sluiten.

Telfort-winkels sluiten per 1 mei

Er zijn op dit moment nog zo’n twintig Telfort-winkels in Nederland, maar die gaan allemaal binnen nu en drie maanden sluiten. Dat meldt Telecompaper. Voor de 207 medewerkers is inmiddels ontslag aangevraagd, maar KPN zegt zich wel over hen te ontfermen. Een groot deel krijgt een nieuwe baan binnen of buiten KPN aangeboden, en kan bijvoorbeeld aan de slag bij andere winkels van de provider.

Dat betekent niet dat Telfort zelf ook al per 1 mei verdwijnt. KPN maakte onlangs bekend dat het zijn verschillende mobiele werken gaat samenvoegen, waarbij Telfort, XS4All en Yes Telecom uiterlijk eind 2020 opgaan in KPN. Een precieze datum wilde KPN toen nog niet noemen en ook nu is die er nog niet. Vooralsnog is het sluiten van alle Telfort-winkels slechts een eerste stap.

KPN Telfort-winkels sluiten

Wel betekent het dat Telfort-klanten per 1 mei niet meer terecht kunnen in de winkel met vragen en problemen. Voor ondersteuning kunnen de klanten wel terecht in alle KPN-winkels. Ook de telefonische helpdesk en online support van Telfort blijft gewoon beschikbaar.

Waarom KPN Telfort en XS4All afschaft

Door de merken (en bijbehorende werknemers) samen te voegen tot één KPN, wil de telecomreus zijn pakketten en dienstverlening verbeteren. KPN belooft dat consumenten die producten van KPN en Telfort combineren, extra voordelen krijgen. Details kan de provider nog niet geven.

Wel zegt het bedrijf dat er voorlopig niets verandert voor klanten van de dochtermerken. Bestaande Telfort-abonnementen blijven minstens tot het einde van je contract ongewijzigd doorlopen.