Vanaf 1 januari hebben Tele2-klanten iets meer data om te gebruiken in Europa. Tele2 vergroot de EU-bundels als gevolg van nieuwe inkoopprijzen voor buitenlandse MB’s.

Tele2 vergroot EU-bundels

De abonnementen met een onbeperkte of 10GB-internetbundel krijgen 8GB aan Europese data, terwijl dit voorheen 6GB was. Heb je een sim only met onbeperkt internet, dan krijg je dus een klein beetje meer data om binnen de Europese Unie te gebruiken.

De ruimere databundel ging voor enkele klanten al in op 12 december. Woordvoerster van Tele2, Cilesta van Doorn, bevestigde de aanpassing aan Tweakers. Sinds 1 januari is de verandering voor elke klant met Unlimited of 10GB internet ingegaan.

Reden voor de grotere EU-bundels zijn de bijgestelde inkoopprijzen voor MB’s bij buitenlandse telecomaanbieders. Deze moeten door de Europese Unie verplicht naar beneden worden aangepast. Uiteindelijk pakt dit voordelig uit voor de consument, die een grotere EU-internetbundel krijgt bij zijn Tele2-abonnement.

Voor klanten die een Tele2 sim only met een kleinere databundel dan 10GB, verandert er niets. Op deze abonnementen hebben de nieuwe inkoopprijzen geen invloed. De EU-bundels van de abonnementen met 2 of 5GB blijven dus ongewijzigd en zijn even groot als de Nederlandse bundels.