Met het bekendmaken van de kwartaalcijfers van Tele 2, weten we meer over de abonnementen die aanslaan bij de provider. Wat blijkt: het Tele2 unlimited sim only-abonnement is niet aan te slepen.

Tele2 Unlimited Sim Only-abonnement

Tele2 maakte deze week de resultaten van het tweede kwartaal van 2017 bekend. Sinds de komst van het onbeperkte sim only-abonnement op 17 mei zijn er al 69.000 abonnementen afgesloten. Hiermee haalde de provider 51.000 nieuwe abonnees binnen, de overige 18.000 zijn bestaande klanten die overstapten naar het nieuwe abonnement.

Over het hele kwartaal gezien bleef de omzet in Nederland zo goed als gelijk. Daar heeft dit nieuwe abonnement een belangrijke rol in gespeeld, omdat de regels omtrent telefoonkrediet voor een daling in de telefoonverkoop hebben gezorgd.

Tele2 Unlimited Sim Only-abonnement

Wil je meer weten over telefoonkrediet, kijk dan op onze speciale pagina over deze veranderingen in de telecomwetgeving. In totaal werd er 1,9 miljard euro aan omzet gehaald, wat beter is dan 2016, maar net iets onder het eerste kwartaal van 2017 ligt. De Nederlandse markt van Tele2 was goed voor 154 miljoen hiervan.

Concurrentie van T-Mobile

De grote concurrent van het unlimited sim only-abonnement is het Go Unlimited-abonnement van T-Mobile. Ook dit kon in korte tijd op duizenden abonnees rekenen. Een eerlijke vergelijking maken tussen de twee is echter nog niet mogelijk, omdat Tele2 pas sinds 17 mei het abonnement aanbiedt. Ben je zelf benieuwd naar de beste sim only deals, met of zonder Tele2 als provider? Neem dan een kijkje in onze prijsvergelijker.