Vanaf 30 april biedt  Tele2 drie nieuwe roamingdatabundels voor het buitenland. OnlySim laat zien wat die precies inhouden.

Tele2 roamingtarieven

Tele2-klanten kunnen vanaf 30 april kiezen uit een 100MB-bundel voor 2 euro, 500MB-bundel voor 6 euro en een 1GB-bundel voor een tientje. Alle bundels zijn 30 dagen geldig en zijn te gebruiken in de hele Europese Unie, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen en Zwitserland.

Ook klanten die niet gebruik willen maken van de drie nieuwe bundels, zijn vanaf 30 april goedkoper uit in het buitenland. De kosten per MB of belminuut zijn verlaagd naar 0,06 euro, waarbij gebeld worden gratis wordt, mits je je in de Europese Unie bevindt. De kosten voor een sms ’je bedragen 0,02 euro, een berichtje ontvangen blijft gratis.

Door de nieuwe prijzen van Tele2 is een abonnement afsluiten bij de provider weer een stukje aantrekkelijker geworden. Bekijk meer informatie over een Tele2 sim only-abonnement met een buitenlandbundel of check het complete en actuele aanbod sim only aanbiedingen .

Tele2 volgt KPN en Vodafone

Eerder maakten KPN en Vodafone hun nieuwe tarieven bekend. De providers bieden net als Tele2 relatief goedkopere bundels aan, met vaak meer data per bundel voor dezelfde prijs.

Het aanbod van goedkopere bundels heeft te maken met de nieuwe Europese regelgeving voor roaming. De EU heeft een wet geaccepteerd waarin wordt beschreven dat de roamingkosten worden verlaagd en vanaf 2017 vrijwel afgeschaft worden.