Tele2 verwelkomde het afgelopen kwartaal minder nieuwe klanten in Nederland, onder meer door sterkere concurrentie en veranderende regelgeving met betrekking tot ‘gratis’ smartphones.

Tele2 kwartaalcijfers: minder groei, meer winst

Vandaag werden de kwartaalcijfers van Tele2 bekendgemaakt. Daaruit bleek dat de Zweedse provider weliswaar meer winst boekte, maar dat de groei van het aantal nieuwe klanten afneemt. In de eerste drie maanden van 2017 kwamen er 16.000 nieuwe abonnees bij, ten opzichte van 55.000 nieuwe klanten in het vierde kwartaal van 2016.

In totaal heeft Tele2 nu ruim 1 miljoen Nederlandse abonnees. Daarmee staat het in Nederland vierde, achter KPN, Vodafone-Ziggo en T-Mobile. Dat de winst van Tele2 het afgelopen kwartaal steeg, was te danken aan hogere kostenbesparingen en het feit dat er meer opbrengsten werden gehaald uit mobiele klanten. Na thuisland Zweden is Nederland de belangrijkste markt voor Tele2. De provider is ook actief in Centraal- en Oost-Europa.

Sim only bij Tele2

Tele2 verkoopt zowel abonnementen met toestel als sim only’s. De provider onderscheidt zich met grote databundels (tot 24GB) voor een relatief lage prijs. 4G is standaard en voor een kleine meerprijs kun je een maandelijks opzegbare sim only kiezen. Check de actuele Tele2 sim only aanbiedingen.

tele2 kwartaalcijfers

Bijkomend voordeel voor nieuwe klanten is dat ze tijdelijk de eerste maand geen abonnementskosten hoeven te betalen. Ook bedragen de aansluitkosten bij een nieuw abonnement welgeteld 0 euro.