In het eerste kwartaal van 2016 heeft Tele2 31.000 nieuwe klanten mogen verwelkomen in Nederland. De uitrol van 4G en de introductie van de iPhone SE hebben hier het meest aan bijgedragen.

Meer Tele2-klanten dankzij 4G

Het telecombedrijf komt door deze groei op een totaal aantal mobiele klanten van 875.000. De stijging in het laatste kwartaal is aanzienlijk groter ten opzichte van het laatste kwartaal in 2015, toen er  slechts 3000 nieuwe Tele2-klanten bij kwamen. De provider  begon in november vorig jaar met het aanbieden van 4G-abonnementen, waardoor nu voor het eerst het effect van het 4G-netwerk zichtbaar is in de kwartaalcijfers.

De groei is ook te zien in de omzetcijfers. In Nederland steeg deze met ongeveer 3 procent in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. De Nederlandse sector van het bedrijf behaalde echter een brutoverlies van omgerekend 3,38 miljoen euro, vermoedelijk vanwege de investeringen die gestoken zijn in het nieuwe 4G-netwerk.

Nieuwe databundels

Onlangs maakte Tele2 bekend dat het vanaf 30 april start met het aanbieden van drie nieuwe roamingdatabundels voor het buitenland. Ook verlaagt het de prijs van roamingkosten voor klanten die niet gebruikmaken van een abonnement.

Zo is er een 100MB-bundel voor 2 euro, een 500MB-bundel voor 6 euro en 1GB aan data voor 10 euro. Deze bundels zijn 30 dagen geldig en zijn te gebruiken in de hele Europese Unie, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen en Zwitserland. Bekijk ook de beste Tele2 sim only aanbiedingen van dit moment en vergelijk het aanbod met de concurrentie.