Tele2 gaat de 3G-snelheid van haar klanten fors verlagen. Vanaf eind januari bedraagt deze nog maar 2 Mbps, maar alleen wanneer je op 3G zit.

Tele2 3G-snelheid gaat omlaag

Klanten van Tele2 hebben vanaf eind januari een langzamere snelheid als ze verbonden zijn met een 3G-netwerk. De snelheid wordt dan verlaagd naar 2 Mbps, wat behoorlijk traag is in vergelijking met 4G. Daarmee zijn snelheden van 200 tot 300 Mbps mogelijk. Volgens de provider gebruiken Tele2-klanten het 3G-netwerk steeds minder, wat het steeds kostbaarder maakt voor het bedrijf om 3G aan te bieden. Voor dat netwerk is Tele2 namelijk afhankelijk van T-Mobile.

Tele2 abonnement

Voor de meeste klanten zal er weinig veranderen. Het 4G-netwerk van de provider is namelijk vrijwel landelijk dekkend. Mocht je onverhoopt toch opeens op 3G zitten, dan is 2 Mbps nog altijd snel genoeg om berichten via WhatsApp te versturen of je Facebook bij te werken.

Tele2 is eigenlijk een 4G-only provider, want zonder 4G-ondersteuning op je smartphone kun je niet bij de provider terecht. Toch biedt de provider ook 3G aan via het netwerk van T-Mobile. In het verleden had Tele2 namelijk geen eigen netwerk, en liep alles via het netwerk van T-Mobile. Voor 4G heeft de provider inmiddels wel zijn eigen masten geplaatst, voor 3G wordt nog op de roze provider geleund.

Overname door T-Mobile

Of de snelheidsverlaging iets te maken heeft met de overname door T-Mobile is niet duidelijk. Twee weken geleden kondigden de bedrijven aan dat T-Mobile de Nederlandse tak van Tele2 in wil lijven. Volgens de CEO van T-Mobile zijn de twee merken samen beter in staat om de concurrentie met KPN en Vodafone aan te gaan. De overname is nog niet definitief, want er moet nog goedkeuring komen van de ACM voordat de bedrijven definitief samengevoegd worden.

Ondanks de overname, blijft Tele2 als merk voorlopig gewoon bestaan. In onze prijsvergelijker vind je het meest actuele aanbod van alle Tele2 sim only’s, zodat je nooit teveel betaalt.