Provider T-Mobile heeft deze week duizend brugklassers voorzien van een mobiele telefoon. Het gaat om kinderen uit gezinnen met beperkte financiële mogelijkheden.

T-Mobile Social Sim strijdt tegen sociaal isolement

Smartphones en abonnementen zijn al gauw peperduur, terwijl ze eigenlijk essentieel zijn om mee te komen in de moderne maatschappij. Heb je geen mobiele telefoon met WhatsApp, dan is het bijvoorbeeld een stuk lastiger om in contact te blijven met vrienden. T-Mobile, Samsung, de gemeente Den Haag en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaven daarom deze week duizend mobiele telefoons weg om een sociaal isolement te voorkomen.

De actie is onderdeel van T-Mobile Social Sim, het nieuwe goede doelen-programma van de roze provider. Daarbij geeft de provider simkaarten weg aan non-profitorganisaties en overheden, die ze vervolgens weer kunnen uitdelen aan mensen die anders het risico lopen buiten de maatschappij te vallen. Mensen die normaal niet genoeg geld hebben voor een mobiele telefoon met abonnementen kunnen zo toch aan de slag.

“De meeste middelbare scholen maken gebruik van digitale middelen, waaronder applicaties op smartphones om te communiceren met leerlingen,” aldus Anita Schwab van de organisatie Leergeld Den Haag. “Huiswerk en lesroosters gaan tegenwoordig allemaal via een app. Wanneer jongeren niet over een smartphone beschikken, missen ze cruciale informatie om zich optimaal te kunnen ontwikkelen en te leren. Daarnaast is de smartphone een middel om in contact te blijven met andere scholieren, vrienden en volop mee te doen aan buitenschoolse activiteiten, zoals sportclubs en andere verenigingen.”

Verstandig mobiel gedrag

In totaal hebben duizend brugklassers uit Den Haag deze week een mobiele telefoon en simkaart ontvangen. Bij de overhandiging kregen ze bovendien uitleg over verstandig mobiel gedrag en de risico’s van een smartphone. Zo wordt ze gewezen op gevaarlijke apps en sms-diensten en het vermijden van het gebruik van je mobiel in het verkeer.

Hoewel de brugklassers zelf niet hoeven te betalen voor het abonnement, zijn er verschillende goedkope T-Mobile sim only-abonnementen beschikbaar. Via onze prijsvergelijker helpen we je de beste aanbiedingen te vinden.