Het onbeperkte data-abonnement van T-Mobile begint vruchten af te werpen. De provider overschrijdt voor het eerst in jaren de magische grens van drie miljoen mobiele klanten.

Volgens de providers maken 100.000 mensen inmiddels gebruik van het T-Mobile onbeperkte data-abonnement. Hiermee bel, sms en internet je iedere maand onbeperkt voor een vast bedrag van 35 euro.

T-Mobile onbeperkte data-abonnement doet het goed

Omdat het concurrentiegevoelige info bevat, wil de provider niet zeggen hoeveel van deze honderdduizend abonnementen aan nieuwe leden gegeven zijn. Wel steeg de totale omzet in het eerste kwartaal met ruim 5 procent naar een totaal van 341 miljoen euro. Hiervan kan T-Mobile 110 miljoen euro winst noteren.

Hieruit kunnen we opmaken dat de focus op grote (en onbeperkte) databundels zijn vruchten afwerpt. Concurrenten KPN, Vodafone en Tele2 adverteren ook met grote databundels, maar vooral de onbeperkte bundels van T-Mobile kwamen de afgelopen maanden meerdere malen in het nieuws.

Stijd met de ACM

Daarnaast is T-Mobile nog steeds in een strijd verwikkeld met de Autoriteit Consument en Markt. Die stelt dat T-Mobile regels overtreedt door verbruikte data door Spotify en Apple Music niet af te schrijven. T-Mobile ging in hoger beroep en de rechter oordeelde dat de provider zich aan de Europese wet houdt. De rechter stelt dat dit mag, in tegenstelling tot de Nederlandse wetgeving die de provider hiermee dus wel overtreedt.

De reden dat het onbeperkte abonnement van T-Mobile het zo goed, is natuurlijk niet zo gek. Tegenwoordig willen we het liefst altijd en overal online zijn, maar de apps en diensten vragen steeds meer van onze databundel. Even Netflixen of een livestream kijken in de trein kan een flinke hap uit je bundel nemen, maar dat geldt natuurlijk niet als je bundel onbeperkt is.

Heb jij zelf ook interesse in een dergelijke T-Mobile aanbieding? Check dan onze sim only-vergelijker en stap deze maand nog over.