Uit onderzoek van Europees telecomunicatiemagazine Connect en marktonderzoeker P3 communications  blijkt  dat het mobiele netwerk van T-Mobile het beste is van Nederland.

Beste mobiele netwerk

Het onderzoek richtte zich op de vier netwerkbeheerders die Nederland rijk is: T-Mobile, KPN, Vodafone en Tele2 (volgorde van beoordeling). Hoewel T-Mobile de winnaar is, hoeven de overige netwerken zich niet te schamen. Alle netwerken scoren namelijk  zeer goed en behoren internationaal tot de top, mede dankzij de hoge kwaliteit en de netwerksnelheid.

De Nederlandse netwerken zijn onder meer beoordeeld op spraakverbinding en internetsnelheden in zowel grote als kleine steden en onderweg. Zo zijn er per provider 6.600 telefoongesprekken en 38.000 datasessies gevoerd. Hierbij werden door alle netwerken piekdownloadsnelheden van meer dan 100 Mbit/s behaald.

Vorig jaar eindigde Vodafone nog op de eerste plek, met KPN en Tele2 op de tweede en derde plek. T-Mobile werd toen niet meegenomen in de tests, omdat het bedrijf  nog bezig was  met het ombouwen van het  netwerk. Lees het volledige rapport hier (PDF).

T-Mobile abonnement

T-Mobile biedt abonnees nu de mogelijkheid om een abonnement bij de provider één maand uit te proberen. Zo kun je zelf hun 4G-netwerk testen, waarna je besluit of je het abonnement afsluit of toch voor een andere provider gaat. Dat kan zowel met een T-Mobile sim only abonnement als in combinatie met een toestel.