Beter laat dan nooit. Als laatste van de grote providers kun je nu ook bij T-Mobile via 4G bellen. Later dit jaar wordt ook telefoneren via een wifi-verbinding mogelijk.

T-Mobile bellen via 4G nu beschikbaar: zo activeer je het

De functie, die ook wel VoLTE wordt genoemd, is per direct beschikbaar voor T-Mobile-klanten met een Go-abonnement. Zakelijke klanten moeten nog even geduld hebben. Zij kunnen “later dit kwartaal” via 4G bellen.

Op een Android-toestel ga je naar de Instellingen en kies je voor ‘Verbindingen’, waarna je ‘Mobiele netwerken’ selecteert. Zet een vinkje bij de optie ‘Bellen via 4G’ en klaar ben je. Afhankelijk van welk merk je hebt, kunnen de opties een iets andere naam hebben. Via de website van T-Mobile kun je checken of jouw toestel wordt ondersteund.

T-Mobile Bellen via 4G

Heb je een Apple-telefoon? Dan heb je minstens een iPhone 5S nodig om te videobellen. Zet de functie aan door in de Instellingen-app naar ‘Mobiel Netwerk’ te gaan en kies ‘Opties mobiele data’. Tik op ‘Schakel 4G in’ en selecteer ‘Gesprekken en data’.

Later deze zomer rolt T-Mobile ook bellen via wifi, oftewel VoWifi, uit voor particuliere klanten. Zakelijke abonnementen moeten hier iets langer op wachten. Bellen via 4G werkt op de meeste recente smartphones, al zul je de functie soms wel even aan moeten zetten.

Lees ook: Bellen via wifi op je Android en iPhone: zo doe je dat

De voordelen van bellen via 4G

Bij bellen over 4G of wifi komt een gesprek sneller tot stand, doorgaans binnen een seconde. Bovendien kun je zo ook bellen bij weinig of geen bereik, als je maar verbonden bent met een wifi-netwerk. Ook de geluidskwaliteit is beter. Als laatste voordeel kun je tegelijkertijd bellen én snel internetten via 4G. Op de ‘oude manier’ valt de snelle internetverbinding weg.

Bellen via 4G of wifi is niet gratis, maar gaat gewoon vanuit je bundel. De functie zorgt alleen voor een betere verbinding. Wanneer je veel telefoontjes moet plegen is het misschien verstandig om een sim only-abonnement met onbeperkt bellen af te sluiten of een videobel-app te gebruiken. Hiermee bespaar je wel op belminuten.