T-Mobile heeft de uitrol van haar nieuwe 4G+-netwerk afgerond. Hiermee is het mogelijk om internetsnelheden van tot wel 225 Mbit/s te halen.

T-Mobile 4G+ netwerk

De provider startte vorig jaar met een pilot van het 4G+-netwerk. Aan het begin van dit jaar was het snelle netwerk al beschikbaar op enkele plaatsen, voornamelijk in de Randstad. T-Mobile maakte vandaag bekend dat het razendsnelle netwerk vanaf nu landelijk dekkend is. Op dit moment is het T-Mobile 4G+-netwerk volgens de provider met een dekkingspercentage van 96 procent op maar liefst 4105 locaties beschikbaar.

Het T-Mobile 4G+-netwerk is een snellere variant van het standaard 4G-netwerk, waarbij gebruikers met een snelheid van maximaal 225 Mbit/s kunnen internetten. In de praktijk is het onwaarschijnlijk dat je deze snelheid behaalt, maar volgens T-Mobile is 4G+ anderhalf keer sneller dan het reguliere 4G-netwerk. De nieuwe internetsnelheden zijn vooral interessant wanneer je vaak streams en films bekijkt, of gebruikmaakt van videobellen op je smartphone.

Smartphones met 4G+-ondersteuning

T-Mobile activeert twee frequentiebanden om het 4G+-netwerk te kunnen aanbieden. Dit zijn de 900 en 1800MHz-frequenties. Gebruikers met een T-Mobile Sim Only met 4G abonnement kunnen automatisch gebruikmaken van het netwerk. Het probleem van de frequenties is dat slechts een select aantal smartphones deze ondersteunen.

Op dit moment bieden de Samsung Galaxy S7 (Edge), Xperia Z5 (Compact), LG G4 en de HTC One A9 als enige Android-toestellen 4G+-ondersteuning aan. De iPhone 6S kan als enige iOS-toestel overweg met 4G+ en van de Windows Phone-consumenten zijn alleen gebruikers met een Microsoft Lumia 950 in staat om op het nieuwste netwerk te surfen.

T-Mobile is overigens niet de eerste provider met een 4G+-netwerk. Ook providers KPN en Vodafone bieden al een tijdje het snellere netwerk aan. Het verschil is echter dat bij beide providers het 4G+-netwerk niet veel verder reikt dan de Randstad.