Uit een tevredenheidsonderzoek blijkt dat klanten van Simyo, KPN en T-Mobile het positiefst zijn over hun provider. Simyo wordt het vaakst aangeraden door gebruikers.

Simyo-klanten erg tevreden

Uit het halfjaarlijkse en onafhankelijke onderzoek van Telecompaper blijkt dat Simyo met 69 procent de hoogste ‘Word of Mouth’-score heeft. Dit houdt in dat klanten de telecomaanbieder het vaakst aanbevelen aan familie, vrienden, kennissen en/of collega’s. De meest genoemde pluspunten zijn onder andere het aanbod en de verschillende soorten abonnementen die Simyo aanbiedt.

 

Het is niet voor het eerst dat Simyo de koppositie weet te veroveren. Ook in het vorige onderzoek was de telecomaanbieder het meest aanbevolen is door gebruikers. Wel valt te zien dat andere providers bezig zijn met een inhaalslag. Zo bezet KPN met 66 procent de tweede plaats, dat al geruime tijd constant scoort.

Opvallender is de derde plaats van T-Mobile: één jaar geleden kwam de telecomaanbieder namelijk niet eens voor in de top 5. Met een klanttevredenheid van 63 procent maakt de provider de top 3 af. Onlangs maakte T-Mobile bekend dat klanten tot maximaal 250MB aan data mogen verbruiken uit hun eigen bundel in het buitenland. Dit betekent dat klanten geen extra (roaming)kosten hoeven te betalen.

De overige telecomaanbieders presteren ook beter dan voorheen. Alle grote postpaid-aanbieders (Vodafone, Tele2, hollandsnieuwe etc.) worden door minstens de helft van hun klanten aangeraden aan anderen. Wil je hun huidige aanbod checken? OnlySim zet elke dag de beste sim only aanbiedingen op een rijtje.